Predsjedniku biračkog odbora opsovao majku, pa prijetio automatskom puškom

biralista

Proces glasanja na 2.098 biračkih mjesta u Republici Srpskoj protekao je bez ugrožavanja bezbjednosne situacije i većih narušavanja javnog reda i mira, saopšteno je večeras iz Ministarstva unutrašnjih poslova RS-a, javlja Anadolu Agency (AA).

Osim tri incidenta koja su zabilježena do 15 časova, od tada do zatvaranja biračkih mjesta policijski službenici postupili su po dvije prijave u Rogatici i Doboju.

“Prijavljeno je da je osoba S.M. narušila javni red i mir na biračkom mjestu u Rogatici na način da je opsovala majku predsjedniku biračkog odbora i policijskom službeniku. Istom je uručen prekršajni nalog zbog činjenja prekršaja iz člana 8. i 24. Zakona o javnom redu i miru. Nakon toga je lice S.M. izvršilo krivično djelo ‘Napad na ovlšaćeno službeno lice’ ozbiljnom prijetnjom da će napasti policijskog službenika automatskom puškom. Lice je u 18.10 časova lišeno slobode, a policijski službenici preduzimaju mjere i radnje iz svoje nadležnosti u cilju dokumentovanja navedenog krivičnog djela”, navodi se u saopštenju iz MUP-a RS-a.

Policiji je prijavljeno i da je u 17.50 časova policijskim službenicima PU Doboj obratio predsjednik biračkog odbora na biračkom mjestu Čaršija, i izvijestio da se u prostorijama biračkog mjesta nalazi lice inicijala M.D. koje narušava javni red i mir vikom.

“Policijski službenici Policijske stanice Doboj 1 izašli su na lice mjesta i navedenom licu izdali prekršajni nalog. Biračko mjesto nije zatvarano iz razloga što je M.D. po naređenju policijskih službenika napustio prostorije biračkog mjesta”, stoji u saopštenju.