Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

vandalski čin

Na automobilu predsjedavajućeg Skupštine TK osvanule uvredljive poruke (FOTO)

1111_zare_auto

Ovakvim djelima, koji za cilj imaju provokaciju, nema mjesta u Tuzli i Tuzlanskom kantonu, sredini koja je i u najtežim ratnim okolnostima njegovala toleranciju i različitost mišljenja

Premijer i Vlada Tuzlanskog kantona najoštrije osuđuju sinoćnji vandalski čin ispisivanja znaka „4 S“ i pogrdnog naziva „četnik“ na vozilu predsjedavajućeg Skupštine Tuzlanskog kantona Žarka Vujovića, inače bivšeg poznatog košarkaša.

Ovakvim djelima, koji za cilj imaju provokaciju, nema mjesta u Tuzli i Tuzlanskom kantonu, sredini koja je i u najtežim ratnim okolnostima njegovala toleranciju i različitost mišljenja.

Nedopustivo je da se bilo ko, samo zato što ima drugačije stavove, stigmatizira i vrijeđa.

Posebno je to nedopustivo, imajući u vidu ogroman doprinos kojeg je predsjedavajući Vujović dao na sportskom planu, ali i toleranciju koju je njegovao kasnije u političkom životu obnašajući dužnosti u Gradskom vijeću Tuzle.

Vlada Tuzlanskog kantona zahtijeva od policijskih, istražnih i pravosudnih organa da u najkraćem roku pronađu i kazne počinioce ovog gnusnog čina, te time pokažu da su Tuzla i Tuzlanski kanton drugačiji od drugih sredina i da prema ovakvim aktivnostima, koje šire vjersku, rasnu, spolnu ili bilo kakvu drugu netrpeljivost, imamo nultu toleranciju, navodi se u saopštenju.

KO SDP BiH Tuzla osudio vandalski čin

Kantonalna organizacija SDP BiH Tuzla najoštrije osuđuje vandalski čin ispisivanja simbola “4 S” i uvredljivog natpisa “četnik” na vozilu predsjednika Skupštine Tuzlanskog kantona Žarka Vujovića, saopćeno je iz te stranke.

U saopćenju se navodi da u KO SDP BiH Tuzla smatraju da ovakvim ili sličnim radnjama nema i nikada nije bilo mjesta u Tuzli “kao istinskoj multietničnoj, multikonfesionalnoj i antifašističkoj sredini”.

– Zahtijevamo hitnu i brzu reakciju policijskih i pravosudnih organa kako bi se počinioci ovog gnusnog djela stavili pred lice pravde i strogo osudili – navodi se u saopćenju.