Vijesti

Hrvatska

Kolindin autobus udario automobil, povrijeđeno dijete: “Niko se nije ni okrenuo”

11/12/2019

U autu je bilo dijete, povrijeđeno je

Autobus predsjedničke kandidatkinje Kolinde Grabar-Kitarović jučer je kasno poslijepodne učestvovao u manjoj saobraćajnoj nesreći u Malom Bukovcu u Krapinsko-zagorskoj županiji, javlja RTL.

U 18.50 sati vozač autobusa, u kojemu se nalazila predsjednica, zakačio je vozilo koje se nalazilo na cesti i nakon toga nastavilo put Lobora gdje je predsjednica imala predizborni skup.

U autu je bilo dijete, povrijeđeno je

Oštećena vozačica Silvija Soldo kazala je u razgovoru za RTL da se nesreća dogodila na “nezgodnoj i dosta uskoj cesti”.

“Na cesti nije bilo nikakvog ulegnuća da bih mogla malo više desno stati. Sin i ja smo bili u autu i primijetili smo da povorka ide prema nama. Ispred nas je bio još jedan automobil koji je imao sreću da je mogao skrenuti malo desno u ulegnuće gdje je porodična kuća”, ispričala je.

“Stala sam iza tog automobila, pomaknula sam se najviše udesno koliko sam mogla da ne sletim u grabu. Povorka je prolazila mimo nas, čini mi se da su bila dva automobila ispred autobusa. Oni su prošli, a autobus nas je okrznuo. Slupan mi je cijeli lijevi dio automobila, retrovizor je otkinut, a najviše su stradala zadnja vrata gdje mi je dijete sjedilo. On je malo udario koljenom. Malo ga boli pa mora na pregled kod doktora”, kazala je.

“Najviše me začudilo da niko od te silne povorke nije stao jer je to baš bio udarac. Niko se nije okrenuo da vidi što se dogodilo. To mi je nevjerovatno”, kazala je Soldo i dodala kako je ni kasnije niko nije kontaktirao iz Ureda predsjednice.

Policija napravila uviđaj

Žena je nazvala policiju koja je napravila uviđaj.

“To je trajalo oko dva sata dok se napravio uviđaj. Drugi dio policajaca je išao u Lobor gdje je bio autobus”, ispričala je žena za RTL.

Dodala je kako ona nije mogla biti kriva za nesreću jer je njen automobil bio “skroz desno” na cesti.

“Pitam se: da je neko stradao, kako bi nam se moglo pomoći”, kazala je te dodala kako je sreća da nitko nije teže povrijeđen. “Gorak okus mi je zbog ignorisanja. Smatram da je to bilo jako nelijepo”, kazala je i dodala da je poslala dopis Uredu predsjednice. “Uputila sam dopis u kojem sam se zapitala kakvu poruku šaljemo time djeci? Da budu nehajni i nemirni. Da sam zgazila psa, stala bi i pomogla”, zaključila je.

Imaju objašnjenje zašto se autobus nije zaustavio

U policiji su za RTL potvrdili da se nezgoda dogodila. Objasnili su da se štićena kolona nikad ne zaustavlja ako je riječ o manjoj saobraćajnoj nesreći, već stane na prvoj mogućoj lokaciji kako bi se napravio uviđaj.

Tako je, kažu u policiji, bilo i sinoć. Policijska ophodnja je na mjestu događaja zajedno s oštećenom čekala ekipu za uviđaj koji je prvo obavljen na toj lokaciji, a potom u Loboru gdje se nalazio autobus kojim se koristi Predsjednica u izbornoj kampanji.

Iz Stožera predsjednice poručuju da će njen izaslanik posjetiti sutra oštećenu vozačicu Silviju Soldo.​

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.