Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Potpisan ugovor

Kum Ante Gotovine ulazi u veliki energetski projekt u BiH

dilber gotovina
Foto: Pixsell

Dilber je bivši HDZ-ov zastupnik Hrvatskog sabora i kum generala Ante Gotovine. Rođen je u Travniku, a nastanjen u Zadru

U zgradi Vlade Livanjskog kantona jučer je potpisan ugovor između Vlade kao koncesora i firme “Earth Finance” d.o.o. kao koncesionara, piše BiznisInfo.ba.

Ugovor je ispred Vlade potpisao ministar privrede Miroslav Jaglica, a ispred firme “Earth Finance” Mirko Medenica iz grupacije Woodburn Capital Partners. Potpisu je prisustvovao i Aleš Ottmar, ekonomski savjetnik pri Ambasadi Češke Republike u BiH.

Koncesionaru je dodijeljena koncesija za izgradnju solarne elektrane “SE Orlovac” ukupne instalirane snage 92,5 MW, u cilju korištenja solarnog – potencijala za proizvodnju električne energije na lokalitetu “Orlovac” općina Tomislavgrad.

Jednokratna koncesijska naknada iznosi 20.176,60 KM, dok će se godišnja koncesijska naknada obračunavati u iznosu 1,8% od ukupnog bruto prihoda ostvarenog proizvodnjom električne energije.

Inače, prema podacima BiznisInfo.ba, vlasnici firme “Earth Finance” su Dražen Vučemil, Željko Dilber te kompanija Woodburn Invest iz Češke.

Dilber je bivši HDZ-ov zastupnik Hrvatskog sabora i kum generala Ante Gotovine. Rođen je u Travniku, a nastanjen u Zadru.