Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

srbijanski carinici

Na granici zaplijenili 150.000 eura, novac krili u patikama i prslucima (FOTO)

novac

Sav neprijavljeni novac, carina je odlučila da zadrži do okončanja prekršajnog postupka pred sudom

Srbijanski carinici su tokom proteklog vikenda na graničnom prelazu Horgoš spriječili tri pokušaja krijumčarenja deviza i zaplijenili gotovo 150.000 eura.

U BMW-u njemačkih registarskih oznaka, u prostoru za rezervni točak, u podu prtljažnika, pronađena je platnena torba, u kojoj je pored električne pumpe za gume bilo sakriveno 35.000 eura i 9.000 američkih dolara.

Pored toga, 50-godišnji državljanin Srbije albanske nacionalnosti, koji je putovao iz Njemačke ka Preševu pokušao je da u zemlju unese više od 36.000 švicarskih franaka, koji su bili smješteni u unutrašnjosti patika, u torbi s ličnim prtljagom.

U novčaniku putnika našlo se još oko dvije i po hiljade eura, pored prijavljenih 10.000 eura, pronađenih u džepu trenerke koju je putnik nosio na sebi, saopštila je Uprava carina.

Zbog pokušaja krijumčarenja preko 96.000 eura u različitoj valuti, putnika su zajedno sa vozilom i zaplijenjenim novcem preuzeli policija i tužilaštvo.

Nekoliko sati ranije, u noći između nedjelje i ponedjeljka, neprijavljene devize pronađene su i kod 51-godišnjeg državljanina Crne Gore.

On je sam putovao BMV-om njemačkih registarskih oznaka, a carinicima na ulazu u zemlju je rekao da, sem ličnog prtljaga i oko 8.000 eura, nema ništa da prijavi.

Detaljnom kontrolom u džepovima prsluka koji je putnik nosio pronađeno je 35.000 eura i oko 3.000 eura u novčaniku.

Nakon što mu je vraćen dozvoljeni iznos deviza, uz potvrdu o pokrenutom prekršajnom postupku, privremeno je zadržano gotovo 28.000 eura.

Na ulazu u zemlju na Horgošu je tokom vikenda izdvojen i “audi” austrijskih registarskih oznaka, kojim su putovala dvojica državljana Srbije iz okoline Sremske Mitrovice.

Kod njih je pored 10.000 eura koliko se može nositi preko granice bez prijavljivanja, ličnim pretresom u džepu jakne koju je 46-godišnji vozač romske nacionalnosti nosio na sebi, pronađeno još 25.100 eura.

Sav neprijavljeni novac, carina je odlučila da zadrži do okončanja prekršajnog postupka pred sudom.