Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

građani mostara

Najavljen novi protest ispred mostarskog odlagališta otpada

deponija mostar

U priopćenju inicijative “Jer nas se tiče” navodi se da su se na novi protest odlučili nakon što Parlament FBiH na današnjoj sjednici nije usvojio zaključak kojim bi se obavezala Vlada FBiH na realizaciju svih zakonom predviđenih aktivnosti za uspostavu novog deponija u Mostaru i plan sanacije za Uborak, starog i novog deponija

Građani Mostara okupljeni oko inicijative “Jer nas se tiče” održat će 18. jula u 17 sati mirni protest ispred regionalnog odlagališta otpada na Uborku, kako bi ponovno skrenuli pažnju i potaknuli vlast da što prije krene sa saniranjem i izmještanjem tog deponija s trenutne lokacije.

U priopćenju inicijative “Jer nas se tiče” navodi se da su se na novi protest odlučili nakon što Parlament FBiH na današnjoj sjednici nije usvojio zaključak kojim bi se obavezala Vlada FBiH na realizaciju svih zakonom predviđenih aktivnosti za uspostavu novog deponija u Mostaru i plan sanacije za Uborak, starog i novog deponija.

„Za spomenuti zaključak glasao je 41 zastupnik, 40 je bilo suzdržanih i 3 protiv, tako da je zaključak odbijen, tj. nije ušao u parlamentarnu proceduru. Time su HDZ i SDA još jednom pokazali da su njihove koalicione veze čvrste i da podržavaju jedni druge, a ne rade za narode koje kažu da predstavljaju”, poručili su iz inicijative „Jer nas se tiče“.