Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Nezavisni odbor PSBiH: Sedam kandidata za direktora SIPA

sipa-pretres

Nezavisni odbora Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine razmotrio je pristigle prijave na javni konkurs za provođenje procedure izbora kandidata za direktora Državne agencije za istrage i zaštitu BiH (SIPA).

Nezavisni odbor utvrdio je da od pristiglih devet, sedam prijava ispunjava uslove konkursa.

Na poziciju direktora SIPA prijavili su se Elvis Zornić, Perica Stanić, Zoran Glušac, Slobodan Nikić, Tomislav Mirosavić, Relja Kovač, Ranko Vuković, Davor Vidović i Dragan Mumović. Razmatrajući ove prijave, Nezavisni odbor utvrdio je da uslove konkursa ne ispunjavaju prijave Elvisa Zornića i Ranka Vukovića.

Nezavisni odbor potvrdio je da će kandidati, čije prijave ispunjavaju uslove konkursa, pristupiti intervjuu pred Odborom odmah nakon što nadležni organi Odboru dostave rezultate provjera koje će biti obavljene u skladu sa zakonom.

Vijeće ministara BiH na vanrednoj sjednici, početkom augusta razriješilo je Gorana Zubca s mjesta direktora Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA).

U skladu sa Zakonom o državnoj agenciji za istrage i zaštitu, dužnosti i odgovornosti direktora vrši zamjenik direktora Đuro Knežević, do imenovanja novog direktora.