važno obavještenje

Novosti za vozače kamiona pri ulasku u Sloveniju

kolona_kamioni

Oni ne podliježu pravilima 14-dnevne karantene, pod uslovom da uđu u Sloveniju na graničnim prijelazima Gruškovje (Macelj), Obrežje (Bregana) ili Jelšane (Rupa)

Policijski ataše ambasade Slovenije u Bosni i Hercegovini proslijedio je Ministarstvu sigurnosti BiH i Graničnoj policiji BiH obavještenje Operativnog štaba slovenske policije, a koji se odnosi na osobe iz BiH koje se vraćaju u Sloveniju.

Radi se o novostima vezanim za ulazak državljana trećih zemalja koji imaju odobren redovni boravak u Sloveniji – rade u prijevoznim firmama kao vozači kamiona i vraćaju se na rad sa privremenog odsustva (godišnji odmor i slično).

Oni ne podliježu pravilima 14-dnevne karantene, pod uslovom da uđu u Sloveniju na graničnim prijelazima Gruškovje (Macelj), Obrežje (Bregana) ili Jelšane (Rupa).

Na tim ulaznim mjestima slovenski zdravstveni radnici će im uzet bris zbog provjere infekcije COVID-19, a potom će im biti omogućen ulazak u zemlju. Detaljnije upute dobit će na samim ulaznim graničnim prijelazima, saopćeno je iz Ministarstva sigurnosti BiH.