Pehar za nogometnog prvaka BiH u subotu nose u Zimču kod Visokog

Gradski derbi Sarajevo – Željezničar bez golova

U subotu, u posljednjem kolu fudbalske Premijer lige Bosne i Hercegovine, između ostalih, past će i najvažnija odluka – ko će biti novi državni prvak, Sarajevo ili Željezničar.

Shodno neizvjesnoj završnici čelnici Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine pehar za prvaka neće donijet niti na jedan od stadiona već će ga čuvati na pola puta između Zenice i Sarajeva. Naime, ukoliko Sarajevo pobijedi Slobodu titula će se slaviti na Olimpijskom stadionu “Asim Ferhatović Hase – Koševo”.

bakovic

U slučaju da Sarajevo ne pobijedi, a Željezničar osvoji sva tri boda u meču sa Čelikom pehar će u subotu završiti na stadionu “Bilino polje”.

“Pehar ćemo u subotu ujutro odnijeti u Zimču kod Visokog, na pola puta između Sarajeva i Zenice. Kolege iz Odjela za takmičenje će dežurati sve do momenta dok ne bude izvjesno ko će biti novi prvak. Od mjesta gdje će biti pehar maksimalno je 20 do 25 minuta vožnje do Koševa i Bilinog polja, pa kada bude izvjesno ko je prvak uputit će se sa peharom na stadion gdje će se slaviti”, istakao je za Anadolu Agency (AA) Jasmin Baković, generalni sekretar Nogometnog/Fudbalskog saveza BiH (N/FS BiH), dodavši:

“Pehar ćemo držati na tajnoj lokaciji u Zimči, jer ništa ne želimo prepustiti slučaju”.

Utakmice posljednjeg 30. kola Premijer lige BiH igraju se u subotu od 17 sati. Na tabeli prvo je Sarajevo sa 63 boda, jednim više od Željezničara. Treći je Zrinjski koji ima 58, a četvrti Široki Brijeg 55 bodova. Na začelju je 10. Radnik sa 28 bodova, koliko ima i Travnik, dok je Slavija sakupila 27. Najugroženiji su Drina iz Zvornika s 26 bodova, koliko ima i Vitez, dok Mladost (Velika Obarska) ima 25, a Zvijezda Gradačac 24, piše Anadolu Agency.