Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Džeba se vratio starom "poslu"

Policiji u ruke pala “stara mušterija”: Pronađena droga, Kalašnjikov i policijska rotacija

marihuana_1000x0 copy

Pretresom prostorija koje koristi osumnjičeni, pronađen je kilogram droge amfetamin, pola kilograma marihuane, droga pripremljena za uličnu prodaju, vozilo ukradeno na području Sarajeva i alati za koje se sumnja da potječu iz kaznenih djela

Dragan Džeba rođen 1976. godine iz Mostara ponovno je uhićen zbog sumnje u počinjenje nekoliko kaznenih djela. Riječ je o osobi koja je otprije poznata policiji u Mostaru, ali i drugim policijskim agencijama u zemlji, a najviše zbog zlouporabe opojnih droga, piše “Dnevni list”.

Prema informacijama dostavljenim iz MUP-a Hercegovačko-neretvanske županije, inspektori Sektora kriminalističke policije MUP-a nakon opservacije i provedenih krim-operativnih radnji, dana 8. ožujka 2019. godine lišili su slobode osobu inicijala D. Dž. (1976) Mostar, zbog osnovane sumnje da je počinio više kaznenih djela “Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga”, “Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga”, “Prikrivanje”, “Posebni slučajevi krivotvorenja isprave” i “Nedopušteno držanje oružja ili eksplozivnih tvari”.

Policijski službenici Sektora kriminalističke policije (Odjel za posebne namjene) s Jedinicom za operativnu potporu (specijalna policija) i pripadnicima Policijske postaje Mostar-Jug, su izvršili pretres stambenih objekata na dvije lokacije u Mostaru, koje koristi osumnjičeni.

Kako smo neslužbeno doznali, pretresen je stan u Ulici kralja Tomislava i kuća u mjestu Maloševići, koje osumnjičeni koristi.

Obavljenim pretresom pronađen je jedan kilogram materije koji asocira na amfetamin, pola kilograma biljne materije koja asocira na marihuanu, upakirana opojna droga u paketiće za uličnu prodaju, pribor za pripremu i konzumiranje opojnih droga. Također pronađeni su  mobilni aparati sa SIM karticama, novac u valutama, konvertibilnih maraka, hrvatskih kuna, eura, te veća količina streljiva za automatsku pušku, policijska rotacija i skupocjeni alati (motorna pila, bušilice, itd). Isto tako pronađeno je putničko motorno vozilo marke Golf V, koje je otuđeno na području Sarajevske županije pri izvršenju kaznenog djela “Razbojstvo”. Na vozilu su se nalazile registracijske oznake za kojima je raspisana tjeralica u Republici Hrvatskoj.

Fotografije s ranijih privođenja

Sektor kriminalističke policije MUP-a zajedno sa Županijskim tužiteljstvom nad osumnjičenim provodi kriminalističku istragu, jer postoji osnovana sumnja da se osumnjičeni može dovesti u  vezu s još nekim kaznenim djelima, koja su počinjena u posljednjem periodu na području Hercegovačko-neretvanske županije.

Džeba je, kao što smo već napomenuli, osoba otprije poznata policiji Hercegovačko-neretvanske županije, a i drugih agencija u zemlji.

Džeba je u studenom 2014. godine uhićen kada je u stanu kojeg je koristio u Splitskoj ulici u Mostaru otkriven kompletan laboratorij za uzgoj marihuane.

Laboratorij se nalazio u tajnoj prostoriji koja je bila skrivena iza pregrade u zidu. Pregrada je bila sakrivena ormarom, pa tako da dugo vremena nitko nije mogao dokučiti ovu namjensku promjenu plana u njegovu stanu. Samo nekoliko mjeseci prije otkrivanja ovog laboratorija, Džeba je privođen u Sarajevu, također zbog zlouporabe droge.