Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

potraga u srbiji

Potresni prizori: Kopa se kod kuće nestale djevojčice. Policija razdvojila roditelje

potraga za djevojcicom
Foto: Pixsell

Novinari sa mjesta događaja javljaju da policija otvara i šahtove oko kuće porodice Ilić

Još policijskih snaga i vatrogasaca pristiže u Banjsko polje oko vikendice Ilića, na područje gdje je posljednji put viđena malena Danka Ilić (2), za kojom se već treći dan bezuspješno traga.

Pored vatrogasaca i policije na mjestu događaja nalazi se i bager. Kako je javljaju mediji, policija otvara i šahtove oko kuće obitelji Ilić, a kopa se i lopatama nedaleko od kuće. Nema službenih informacija o tome zašto je stigao bager.

Otvaraju se šahtovi

Novinari sa mjesta događaja javljaju da policija otvara i šahtove oko kuće porodice Ilić.

Spasilac Gorske službe spašavanja Srbije (GSS) Aleksa Gluščević izjavio je danas da je GSS bio na terenu sat vremena nakon prijave nestanka dvogodišnje djevojčice Danke Ilić u Banjskom polju, kod Bora, u koordinaciji s pripadnicima Ministarstva unutarnjih poslova koji su se već tamo nalazili, i dodao da je pregledana svaka kuća, kao i cijeli teren.

Kako je kazao za Tanjug, u prvom danu potrage za djevojčicom sudjelovalo je dosta mještana, velik broj pripadnika žandarmerije, kao i pripadnika MUP-a, a dodao je da je prema procjeni bilo oko 500 ljudi na terenu prvog dana.

“Što se tiče pregleda cijelog naselja, to je izvršio MUP. Svaka kuća je pregledana tako da je isključen taj moment da dijete nije slučajno otišlo u neku kuću, pogotovo ako netko nije tu. Sve je pregledano, to je izvršio MUP, to nije naša djelatnost, a što se tiče pregleda terena i šume, detaljno je sve pregledano“, rekao je Gluščević.

Policija razdvojila roditelje

Miloš i Ivana Ilić, roditelji nestale djevojčice Danke, otkako je krenula potraga nalaze se u policiji i ispituju ih o svim okolnostima nestanka.

“Oni su od jutros ponovo u policijskoj upravi u Boru gdje se vrše sva ispitivanja na okolnosti pod kojima je dijete nestalo. Roditelji su sinoć razdvojeni, svaki je bio u svojoj porodičnoj kući, a nadzirala ih je policija. Od jutros su ponovo u policijskoj stanici s radnicima Centra za socijalni rad koji prisustvuju svakom razgovoru”, naveo je izvor iz istrage. Oni su od jutros u stanici, a MUP se dosad nije oglašavao o okolnostima povodom kojih se roditelji saslušavaju.

Ranije danas je saopšteno da su roditelji od jutros se ponovo nalaze u policiji i satima su na razgovorima. MUP se zasad nije oglasio o razlozima zbog kojih se već dva dana ispituju roditelji.