Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Reagovanje na saopćenje za javnost Udruženja “Zlatni ljiljan”Kalesija

kalesija-1

“Povodom saopćenja za javnost koje su medijima uputili ispred Udruženja dobitnika najvećih ratnih priznanja „Zlatni ljiljan“ Kalesija, osjećamo potrebu da se oglasimo i našim građanima pojasnimo da ni u kojem slučaju nismo protiv boraca i heroja odbrambeno-oslobodilačkog rata.

Naime, na 16.redovnoj sjednici Općinskog vijeća Kalesija, Mensur Hukić ispred Nezavisne liste Sead Džafić uputio je inicijativu da svi predsjednici Vijeća MZ sa područja Kalesije zajedno sa svojim mještanima Komisiji za utvrđivanje i obilježavanje datuma i događaja značajnih za općinu Kalesija dostave imena osoba po kojima žele da ulice i objekti u njihovim mjestima nose naziv.

Samo ovakav način davanja imena ulicama i objektima je ispravan, a ne politički ishitren kako to neki pokušavaju.

Mi nikada nismo niti ćemo biti protiv onih koji su nam donijeli slobodu i odbranili našu Kalesiju. Most na rijeci Spreči koji povezuje dva entiteta nosit će ime onakvo kakvo nam dostave predstavnici građana Drvenica, Šehera i Sajtovića, i biće nam velika čast podržati ako se i oni odluče mu dati ime po imenima njihovih komšija Zlatnih ljiljana,ne kako žele pojedini političari,koji preko „Zlatnih ljiljana“ i boraca pokušavaju sakupljati jeftine političke poene. Podsjećamo da je izborna godina i da pojedini političari u narodu poznatiji kao „preletači“ koriste sve moguće načine da pridobiju političke poene,ne birajući sredstva i načine.

Žalosno je što se i neki pojedinci iz boračkih udruženja politički svrstavaju a zbog familijarne povezanosti sa onima koji obnašaju funkciju općinskih vijećnika čime nanose štetu svim borcima i dobitnicima najvećih ratnih priznanja „Zlatni ljiljan“.

Pozivamo predstavnike Uruženja dobitnika najvećih ratnih priznanja „Zlatni ljiljan“ da dostave svoje prijedloge za nazive objekata i ulica na području općine Kalesije i da zajedno sa predsjednicima Vijeća MZ odredimo lokacije, jer ne želimo bilo koga zaboraviti i želimo da svaki heroj u odbrani BiH živi kroz nazive ulica i objekata.

Mi Vam i dalje stojimo na raspolaganju da skupa radimo i da pomognemo da naša Kalesija bude mjesto boljeg življenja i da bude ona svih nas, stoji u saopćenju predsjedavajućeg OV Kalesija Enesa Idrizovića.