Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

policija potvrdila

Sinovi ministra Isaka pretukli muškarca (26), u stanici traženo da se slučaj ne evidentira

isak sinovi
Foto: Društvene mreže

Arnel i Aldin Isak, sinovi Rame Isaka, federalnog ministra unutrašnjih poslova, pretukli su muškarca u Zenici na benzinskoj pumpi “DHD”, potvrđeno je za “Avaz” iz policije. 

– U tom događaju učestvovali su učestvovali A.J., rođen 1998. godine sa jedne strane, dok su sa druge strane učestvovali D.A., rođen 2004. godine, I.A., rođen 1996. godine i I.A., rođen 2000. godine, svi iz Zenice, kojom prilikom je lice A.J. zadobilo teške tjelesne povrede, koje su konstatovane u Kantonalnoj bolnici Zenica.

O svemu navedenom je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona po čijim uputama su lica D.A, I.A. i I.A. ispitana u svojstvu osumnjičenih, a nakon kompletiranja svih dokaza i obavještenja protiv istih će Kantonalnom tužilaštvu Zeničko-dobojskog kantona biti dostavljen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu “Učestvovanje u tuči – rečeno je iz policije. 

Isti izvor navodi da su članovi porodice Isak ranije u četiri sata ujutro dolazili u policijsku stanicu u Zenici, navodno tražeći da se ovaj događaj ne evidentira, odnosno da se ne unose nikakvi podaci o porodici Isak. 

Također, naprasno je izbrisan i snimak s nadzornih kamera koje su zabilježile aktere ovog incidenta.