Vijesti

SDS

Stanić: Zaključci NSRS o Rezoluciji nemaju nikakvu težinu

02/06/2020

Smatra da bi entitetski parlament trebao da održi sjednicu na kojoj će se raspravljati o stanju u privredi, za koju kaže da je u teškoj situaciji.

Za opoziciju je neprihvatljiv novi poslovnik o radu Narodne skupštine Republike Srpske (NSRS), kao i zaključci koji su sinoć usvojeni u entitetskom parlamentu kojima je odbačena „Rezolucija o poštovanju žrtava fašističkih režima i pokreta“, usvojena u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH, 20.maja.

Šef kluba poslanika Srpske demokratske stranke (SDS) u Narodnoj skupštini Republike Srpske Miladin Stanić tvrdi da se novim skupštunskim poslovnikom pokušava da ušutka opozicija kako ne bi govorila o zloupotrebama, štetnim nabavkama i pustošenju RS.

-Uvođenje vanrednog stanja u RS uopšte nije bilo potrebno, kao i donošenje uredbe sa zakonskom snagom o zabrani izazivanja panike i nereda za vrijeme vanrednog stanja u RS, niti nabavka mobilne bolnice – rekao je Stanić i naglasio da će sve to biti stalni predmet kritike, bez obzira na pokušaje vlasti da se o tome ne govori.

Parlamentarni zaključci u vezi s „Rezolucijom o poštovanju žrtava fašističkih režima i pokreta“, kako je rekao, nemaju nikakvu težinu, jer se ne provode ni oni koji, kako kaže, imaju vitalnu težinu za RS.

Smatra da bi entitetski parlament trebao da održi sjednicu na kojoj će se raspravljati o stanju u privredi, za koju kaže da je u teškoj situaciji.

-Pitanje svih pitanja je kako pomoći privredi poslije epidemije virusa korona. Ta pomoć je sada nedovoljna, privreda tone i imat ćemo katastrofalno loše parametre na završetku poslovne godine – rekao je Stanić novinarima u Banjoj Luci.

Govoreći o predloženom dnevnom redu redovne sjednice Narodne skupštine zakazane za 16. juni, Stanić je naveo da je vidljivo da vlasti nastavljaju s zaduženjima tog bh.entiteta.

Posebno će, kaže, biti interesantna tačka dnevnog reda narendog zasjedanja u vezi s prijedlozima zakona o električnoj energiji, šumama i koncesijama, jer se iz tog resursa ne puni entitetski budžet, iako bi trebalo u minimalnom iznosu od 200 miliona KM godišnje.

-U oblasti koncesija se dešavaju zloupotrebe ‘teške’ i do 100 miliona KM, što je direktna šteta za RS – ustvrdio je šef Kluba poslanila SDS-a u entitetskom parlamentu.

Komentari

Autor: Fena

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.