Voda „Oaza“ i brandovi AS Group podržali Sportske igre "Oaze" – Fokus.ba
Vijesti

Voda „Oaza“ i brandovi AS Group podržali Sportske igre “Oaze”

04/10/2015

Voda „Oaza“ i brendovi AS Group su i ove godine podržali takmičare sa intelektualnim poteškoćama na petom međunarodnom takmičenju – Sportske igre „Oaze“, koje se održava u Sarajevu od 1. do 4. oktobra.

Na takmičenju je učestvovalo preko 400 takmičara iz cijele BiH, regije i Švedske, a učesnici su se natjecali za medalje u osam sportova: plivanje, atletika, kuglanje, košarka, stoni tenis, nogomet, boćanje i MATP program. Za tu priliku, AS GROUP i voda „OAZA“ osigurali su prigodne lunch pakete za sve učesnike. U lunch paketima se nalaze Sprindovi sendviči, voda „Oaza“, te poslastice „Milkent“, keksi „Lara“ i „Master“ štrudle.
sportske-igre-oaza2222Prve medalje podijeljene su već na prvom takmičenju, u plivanju, na Olimpijskom bazenu “Otoka”. Udruženje Sunce iz Mostara je ponosni nosilac zlatne medalje u plivanju.

„Osvojili smo jednu zlatnu medalju iako smo očekivali da će ih biti više. Međutim, to je manje važno. Bitno je učestvovati. Nama je drago što smo danas ovdje i to je naša pobjeda“ – rekao je Saša Šehić iz Udruženja „Sunce“ Mostar.

Cilj takmičenja SIO 2015 je promocija sposobnosti i mogućnosti osoba sa invaliditetom, integracija osoba sa intelektualnim poteškoćama u sportske klubove i njihovo ravnopravno uključivanje u lokalnu zajednicu u skladu sa članom 30 UN Konvencije o pravima osoba sa invaliditetom.
sportske-igre-oaza000

„Pored standardnih sportskih disciplina koje organiziramo svake godine, želim istaći da smo posebno ponosni na naš MATP program zato što je to program predviđen za osobe sa višestrukim smetnjama, koje mi na ovaj način, također, uključujemo u sportska dešavanja, lokalnu zajednicu i društvo općenito“ – istakla je Nejra Jelko PR Udruženja „Oaza“ za podršku osobama sa intelektualnim teškoćama na području Kantona Sarajevo .

Na takmičenju u atletici učestvovalo je sedam takmičara koji su osvojili 8 medalja i to 4 zlatne, 1 srebrenu i 3 bronzane. Izvanredan rezultat postigao je Mirsad Smajić skokom u dalj od 4,67 metara. Dok su na takmičenju u kuglanju nastupila tri tima koja su se takmičila u tri kategorije i sva tri tima su osvojila prva mjesta i zlatne medalje.
sportske-igre-oaza111

Inače, pete jubilarne Sportske igre Oaze i Specijalne Olimpijade BIH održavaju se u okviru projekta „Sport je moje pravo” u periodu 2015-2017. Armin Smajlović, v.d. direktora Udruženja „Oaza“ se posebno zahvalio sponzorima i partnerima ovog projekta, bez kojeg ne bi bili u mogućnosti organizovati ovu manifestaciju.

„Posebno se zahvaljujem našim partnerskim organizacijama SIDA-i i My Right iz Švedske koje su nam omogućile ovaj vid takmičenja. Također se zahvaljujem Općini Novi Grad i Općini Centar na podršci koju su nam ukazali, te društveno odgovornim kompanijama kao što su AS GROUP i posebno njenoj članici – voda „Oaza“, ali i brandovima „Klas“, „Sprind“, „Master“, „Kent“, „Vispak“, tu su i PR agencija – „MCM“, „BH Telecom“, „Securitas“, MUP KS, Radio „M“ i drugima koji su i ove godine podržali najveće sportsko takmičenje za osobe sa intelktualnim teškoćama u Jugoistočnoj Evropi“ – istakao je Smajlović.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.