Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Vodosnabdijevanje u Sarajevu otežano u dnevnim satima

voda sarajevo

Vodosnabdijevanje u Sarajevu u dnevnim satima je veoma otežano.

Stanje na izvorištima u hidrološkom smislu je veoma loše, podzemne akumulacije su i dalje u konstantnom padu i dotok vode u rezervoare je i dalje slab te se ne očekuje poboljšanje bez obilnijih padavina, saopćeno je iz Javnog preduzeća Vodovod i kanalizacija (ViK).

U pojedinim dijelovima grada tj. u naseljima Podhrastovi, Sedrenik, Grdonj, Panjina kula, Breka, od Dolac malte do Marijin dvora, Otoka, Čengić Vila, Alipašino polje, Dobrinja, Saraj polje, Rajlovac, Buća potok, Naselje Heroja – Sokolje, Hrasnica, Sokolovići, Brusulje, Obhodža i Faletići doći će do poremećaja u vodosnabdijevanju u terminu od 11 do 15 sati. Ovo podrazumijeva da će na pojedinim lokalitetima na višim spratovima i u određenim visinskim dijelovima spomenutih naselja doći do prekida vodosnabdijevanja u navedenom terminu.

U toku noćnih sati, od 24:00 do 05:00, isporuka vode vrši se pod smanjenim pritiskom i to u dijelovima grada: od Dolac Malte do Baščaršije, Otoka, Čengić Vila, Alipašino polje, Dobrinja, Saraj polje, Rajlovac, Velešići, Pofalići, Kobilja Glava, Bare-Šip, Ciglane, Koševsko brdo, ulice Alipašina i Koševo, Cicin Han i Soukbunar; Podhrastovi; Grdonj, Sedrenik, Sokolovići.

Zbog izvođenja radova na popravljanju kvarova na vodovodnoj mreži dana danas od 09 do 16 sati doći će do poremećaja u vodosnabdijevanju ulica : Jarčedoli, Kalemova, Obhodža, Hladivode, Čadordžina, Nusreta Šišića Dede, Barica, Stara cesta, Briješće brdo, Safeta Zajke, Orahovačka, Stari Kovači, Huseina Đoze, Trg Solidarnosti, Hifvzi Bjelevca, Trešnje, Komatin, Humska, Safvet bega Bašagića, Baščaršijski trg.

Iz ViK-a apeluju na potrošače da vodu koriste što racionalnije, da zalijevanje bašti i plastenika, pranje dvorišta, tepiha i drugo bespotrebno rasipanje pitke vode svedu na minimum, kako bi se osigurale dovoljne količine vode u rezervoarskim prostorima i održalo koliko-toliko normalno vodosnabdijevanje.