Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Poziv bh. kompanijama na Bursa Agriculture 2014 i B2B susrete

Privredna komora Burse u saradnji sa sajamskom organizacijom “Tuyap fairs” organizuje 12. međunarodni sajam poljoprivrede, proizvodnje sjemena i sadnica i mliječne industrije pod nazivom BURSA AGRICULTURE 2014 i 7. međunarodni sajam uzgoja stoke i opreme.

Sajmovi će se održati u sajamskom Kongresnom centru u Bursi od 14. do 18. oktobra 2014. godine.

Sajam su proteklih godina ispratili posjetioci i izlagači iz cijelog svijeta, a u ponudi je širok spektar proizvoda i usluga ne samo na lokalnom nego i na regionalnom nivou. Sajam je posjetilo preko 250.000 domaćih i stranih posjetilaca iz 39 zemalja, a izlagalo je više od 500 kompanija iz 23 zemlje.

U sklopu trgovinskog projekta i misije pod nazivom Safari, kojeg implementira Privredna komora Burse i Industry international buyers, je i promocija ponude Burse na međunarodnom tržištu.

Sajam AGRICULTURE 2014 je organizovan s ciljem međunarodnog povezivanja privrednika i upoznavanja sa turskim kompanijama. Tokom održavanja sajma će biti organizovani i B2B susreti u kojem će učesnici imati priliku upoznati posebno odabrane turske dobavljače.

Privredna komora Burse će specijalno za sajam organizovati posjetu kupaca iz Afganistana, Bugarske, Bjelorusije, Kine, Češke, Grčke, Francuske, Gruzije, Mađarske, Irana, Italije, Jordana, Kazahstana, Kirgistana, Kosova, Makedonije, Moldavije, Rumunije, Rusije, Kipra, Srbije, Slovačke, Španije, Južne Afrike, Južne Koreje, Sudana, Švedske, Tidžkistana, Turkmenistana i Uzbekistana.

Učešće na sajmu AGRICULTURE 2014 zainteresovanih iz Bosne i Hercegovine je besplatno. Projekat učešća finansira Privredna komora Burse i Ministarstvo popljoprivrede i izvoza. Zainteresovani iz Bosne i Hercegovine potrebno je da učešće prijave Ambasadi republike Turske u BiH.

Prijavljene kompanije, čije učešće odobri Privredna komora Burse, imat će besplatan smještaj za tri noći u hotelu sa četiri ili pet zvjezdica, besplatan prevoz od aerodroma u Istanbulu do hotela u Bursi kao i od hotela do sajma i obilazak grada Burse.

Za više informacija o prijavi učešća kontaktirati Ambasadu republike Turske u BiH.

Ambasada Republike Turske u BiH
Ured trgovačkog savjetnika
Vilsonovo setaliste bb 71000 Sarajevo
Telefon: +387 33 665 988
Fax: +387 33 208 562
E-mail: saraybosna@ekonomi.gov.tr