Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Građani, oprez

Parlament FBiH: Dokumenti kojima se poziva na rat su falsifikat, ne vjerujte tim informacijama

parlament fbih
Foto: Fena

Ističu da iz Parlamenta FBiH nije otišao niti jedan službeni dopis s informacijama koje bi se odnosile na bilo kakvo predviđanje sukoba, a pogotovo ne poziv na oružje

Povodom lažnih informacija koje su se pojavile na memorandumima Parlamenta FBiH i radnih tijela Parlamenta a u kojima se poziva na sukobe, rukovodstvo Predstavničkog doma Parlamenta FBiH poručilo je građanima da ne vjeruju tim informacijama.

Ističu da iz Parlamenta FBiH nije otišao niti jedan službeni dopis s informacijama koje bi se odnosile na bilo kakvo predviđanje sukoba, a pogotovo ne poziv na oružje.

-Radi se o falsifikatima kojima je cilj da podignu paniku među stanovništvom. Pozivamo građane na oprez prilikom informisanja te da sve vijesti do kojih dođu, a tiču se Parlamenta FBiH, provjeravaju na našoj službenoj stranici. Pozivamo također i policijske organe da što prije istraže ko je tvorac falsifikata i ko sebi daje za pravo da pokušava kompromitovati najviši zakonodavni organ u Federaciji BiH – saopćeno je iz Kabineta predsjedavajuće Predstavničkog doma Parlamenta FBiH.