Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Nezavisni dizajneri tvrde da nova Audijeva “osmica” izgleda ovako

audi_a8_x-tomi_design11

Najiščekivaniji automobilski novitet godine na tržište će stići tek početkom iduće godine.

Pojedini nezavisni dizajneri, na osnovu dostupnih informacija o novom čudu iz Njemačke, pokušavaju što objektivnije rekonstruisti dizajn nove generacije Audijeve “osmice”.

A, to je teško, no svi su složni kako je koncept Prologue ishodište svih linija. To su indirektno potvrdili i u Audiju, a sudeći po planetarnom uspjehu koncepta nema razloga da tako i ne bude.

Dinamična i elegantna silueta je preduslov stvaranja limuzine koja bi mogla ozbiljno konkurisati trenutnim vladarima, BMW-u serije 7 i S klasi iz Mercedesa.

audi_a8_x-tomi_design1S tehničke strane MLB platforma koja donosi redukciju mase, bolje performanse i komforniji interijer je već stara vijest. Pridodamo li svemu motor iz Bentayge, 6.0 W12 sa preko 600 KS, više bi bilo čak i bezobrazno očekivati.

Prvi Audi sposoban za autonomnu vožnju imat će i doslovno jakog dizelskog predstavnika. 4.0 V8 TDI iz SQ7 sa 435 KS i 900 Nm je dovoljan razlog da se konkurencija zamisli. Pritom ni u Tesli ne mogu spavati mirno jer je električna E-Tron izvedba gotovo pa sigurna.