Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Ubica iz Nice prije zločina porodici poslao paket

Mohamed Bouhlel

Brat Mohameda Lahouaieja Bouhlela, muškarca koji je u četvrtak počinio stravično masovno ubojstvo u Nici, tvrdi da je ubica samo nekoliko dana prije svog krvavog pohoda porodicu u Tunis poslao 100.000 eura.

Jaber Bouhlel rekao je u intervjuu za Daily Mail da je njegov brat dao svežnjeve novčanica poznanicima iz rodnog kraja, tuniškoga grada Msakena, koji su novac prokrijumčarili u zemlju.

Mohamed Bouhlel slao je povremeno porodici manje količine novca, ali posljednji iznos koji su dobili šokirao ih je. Jaber Bouhlel ustvrdio je također da njegov brat nije terorista, navodeći da je bio psihički bolestan te da nije radikalizirani borac ISIL-a, kako je jučer objavila ta teroristička skupina.

nica napad 2

Često je, otkrio je Jaber, bio ljutit i tada je vikao na sve oko sebe i ponašao se nasilno, razbijajući stvari. Otac ubice također tvrdi da nije bio radikalizirani vjerski fanatik, navodeći da je bolovao od depresije.

“Od 2002. do 2004. imao je problema i to je rezultiralo živčanim slomom”, rekao je Mohamed Mondher Bouhlel.

Otac kaže da je uvijek bio sam i tih i da je odbijao pozdraviti ljude na ulici. Tvrdi da nije bio vjernik niti je držao do islamskih običaja. Pio je i drogirao se. Porodica je, tvrdi, bila u šoku kada je čula vijest da je on počinio masakr u Nici.

napad - nica - lutka

Posljednji put je posjetio porodicu 2012. godine. Došao je na sestrino vjenčanje. Ali inače se rijetko javljao, tvrdi njegov brat Jaber. Na pitanje kako je Mohamed Bouhlel došao do tako velike količine novca, Jaber je odgovorio da ne misli da je bio upleten u sumnjive poslove ili da su mu novac dali teroristički šefovi.

“Poslao nam je svu svoju ušteđevinu, sve što je imao u Francuskoj. Radio je tamo osam godina i to je uštedio”, izjavio je Jaber Bouhlel.