Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Tuča radnika i mehaničara zbog šlepanja na autoputu

tuča

Sukob radnika Automoto Saveza Srbije i automehaničara, čije je šlep vozilo preuzelo neispravni automobil porodice iz inozemstva, prošli vikend preraslo je u opću tuču u beogradskom naselju Leštane.

Automehaničar se i dalje oporavlja od teških povreda, a policija i tužilaštvo vode istragu cijelog slučaja. Incident su zabilježile i sigurnosne kamere.

Rasprava ko ima pravo da uklanja neispravna vozila sa autoputa i popravlja ih, završila se tučom. Automehaničar Nenad Janković, ispred čije se radionice tuča dogodila, tvrdi da su radnici AMSS-a njega prvi napali. I to zato što je njegova šlep služba prije njih došla do automobila porodice iz Njemačke koji je ostao u kvaru na auto-putu kod naplatne rampe Bubanj potok.

“Mi nikoga silom nismo natjerali, na licu mjesta, tamo kad je moj radnik utovarao vozilo, nije rekao da je član ADAC, niti je spomenuo da ima osiguranje. Međutim, kada je došao ovdje, on je pokušao da ima olakšavajuće okolnosti preko ADAC-a, kada smo objasnili da mora da plati popravku i da ima samo besplatan šlep, on je prihvatio sve naše usluge”, objašnjava Janković.