Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Zaručnicu živu zakopao: Ustala sam iz vlastitog groba

PAY-Stacey-Gwilym-and-Keith-Hughes

Prije nekoliko dana u emisiji Good Morning Britain gostovala je Stacey Gwilliam (34), žena koju je njezin zaručnik Keith Hughes (39) gotovo zadavio i zatim je živu zakopao. Iz nesuđenog se groba Stacey izvukla tek nevjerovatnom voljom za život…

U emisiji se pojavila primarno iz straha da njezin monstruozni bivši zaručnik ne izađe iz zatvora ranije nego što bi trebao. Iako je dobio doživotnu kaznu, nakon osam i pol godina ima pravo zatražiti pomilovanje, a Stacey ne želi ni pomisliti na takav razvoj situacije, s obzirom na sve što joj je učinio.

Veza Keitha i Stacey nikada nije bila sretna, prema njezinoj priči. On ju je stalno mlatio i zlostavljao, a ona mu se usprkos svemu uvijek vraćala:

PAY-Stacey-Gwilym-and-Keith-Hughes (1)

– Stalno sam se nadala da će se promijeniti… Ali to se nije dogodilo – rekla je Stacey koja se danas osjeća prestrašeno, ali je drži “podrška obitelji i prijatelja”.

– Da nije bilo njih, ne znam kako bih sve ovo prošla sama – kazala je Stacey.

Ona je voditeljima i britanskoj javnosti otkrila i kako se osjećala tijekom tih kobnih trenutaka, najgorih u životu, kada ju je bodybuilder Keith živu zakopao:

– Prvo me udarao i davio dok se nisam onesvijestila. Nakon nekog vremena počela sam polako dolaziti sebi i shvatila sam da ležim pod hrpom zemlje (i to na plaži gdje se tukla sa zaručnikom). Sve je bilo kao u usporenom filmu… Čula sam otkucaje svog srca i zvuk mora u pozadini – priča Stacey.

PAY-Pictured-here-is-Keith-Hughes

– Jedino što sam vidjela bile su zelene i plave mrlje. Nisam mogla disati. Nisam se mogla micati. Bilo je kao da sam paralizirana. Pokušala sam se dići, ali nisam mogla. Morala sam iskoristiti svoje nokte jer sam jedino to mogla napraviti – kazala je Stacey.

Na kraju se nekako uspjela iskopati i došetati do obližnjeg golf kluba gdje je kolabirala. Hitna ju je odmah prevezla u bolnicu gdje je provela 26 dana u induciranoj komi, da bi nakon toga počela spori i teši oporavak.

Iako se osjeća bolje te ima podršku svojih bližnjih, Stacey i dalje ima napadaje panike, a pred očima joj znaju proći jezive slike trenutaka kad je bila živa zakopana.

Inače, njezina historija s nasilnim zaručnikom Keithom čita se kao ratni roman. On je u zatvoru prvi puta završio 2013. godine nakon što je Stacey napao i teško premlatio pa mu se ona ipak vratila kad je izašao iz zatvora.

Taj povratak nije joj donio ništa osim još krvi i suza, a s Keithom je prekinula drugi puta nakon što ju je opalio u trbuh i oteo joj novac iz banke. To se dogodilo samo sedam dana prije kobnog napada koji je uslijedio nakon što se Stacey odbila ponovo vratiti Keithu. Njega je tada obuzeo mahniti bijes te je naumio ubiti bivšu zaručnicu. No, sudbina je htjela drugačije.