Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Darijo Srna: Moj otac je imao dvije ljubavi, Hrvatsku i Bosnu

darijo-srna

Darijo Srna, koji se ovog ljeta oprostio od hrvatske reprezentacije, u intervjuu za BHT1 prisjetio se svog oca, koji je preminuo tokom Evropskog prvenstva u Francuskoj.

Srna, tada kapiten reprezentacije, za smrt oca saznao je nakon prve utakmice na Prvenstvu, ali je izrazio želju da nastupi u sljedećoj utakmici, jer bi i njegov otac to želio.

Srnine suze tokom intoniranja himne uoči te utakmice protiv Češke obišle su svijet, a zaplakao je i u intervjuu za BHT1, kada je pričao o ocu.

“Da, jako mi nedostaje. On je imao ključnu ulogu u mojoj karijeri. Kad sam vidio šta je sve radio, kako se odricao zbog mene i kakav je život imao… Nije bilo druge varijante, morao sam uspjeti”.

Otkrio je i kako je njegov otac uz Hrvatsku volio i BiH.

“Bio je veliki čovjek. Imao je dvije ljubavi, Bosnu i Hrvatsku. Koliko je god bio ponosan na mene i hrvatsku reprezentaciju, toliko mu je bilo žao kad Bosna izgubi. Imao je posebnu ljubav prema Bosni. Znam da je on sad sretan što Vama dajem ovaj intervju”.

Novinarki Saneli Prašović, u “Interviewu 20” koji je snimljen u Kijevu, Darijo je otkrio i da mu je najdraži hrvatski selektor Slaven Bilić, da je upisao trenersku školu i da bi jednog dana pristao voditi reprezentaciju Bosne i Hercegovine.