Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Barcelona odbila ponudu za Neymara

neymar124

Čelnici Manchester Uniteda pripremaju ponudu od 190 miliona eura za prijelaz brazilskog reprezentativca Neymara iz Barcelone na Old Trafford u sljedećem ljetnom prijelaznom roku, objavili su brazilski mediji Globo Esporte i ESPN.

Radi se o iznosu koji stoji u Neymarovom ugovoru s Barcelonom kao zaštitna klauzula. O bombastičnom prelazu prvi su počeli pisati engleski tabloidi, a sad su se pridružili i brazilski mediji pozivajući se na neimenovane izvore. Prema njima, Barcelona je Manchesterovu ponudu odbila.

Neymar s evropskim prvakom ima važeći ugovor do ljeta 2018. godine, s izlaznom klauzulom od 190 miliona eura. No, katalonski div je u pregovorima s brazilskom zvijezdom o novom ugovoru kojim bi Neymara vezali za Camp Nou do ljeta 2020. godine. U taj bi novi ugovor bila ugrađena i povećana odštetna klauzula od čak 250 miliona eura.

Tehnički direktor Barcelone Robert Fernandez rekao je u nedjelju nakon utakmice u Bilbau kako katalonski klub nakon rastanka s Pedrom Rodriguezom, koji je otišao u Chelsea, više nema namjeru prodati nijednog igrača prve ekipe.