Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Sjekirom napao komšiju jer su svinje ušle na njegovu zemlju

njiva incident333

Mirko Ćopić (66) iz Gornjih Pervana, kod Banjaluke, sjekirom je napao komšiju prezimenjaka Tomislava (74) i nanio mu teške tjelesne povrede.

Kako pišu Nezavisne, starci su se na Veliki petak u zaseoku Ćopići sukobili zbog svinja koje je Mirko pustio da šetaju i koje su ušle u Tomislavovu zemlju te počele da prave štetu. Tomislav je, došao do prezimenjaka i potom je počela rasprava na međi njihovih imanja. Mirko je u jednom momentu uzeo sjekiru i njom počeo da udara Tomislava, da bi nakon okršaja napustio mjesto incidenta. Potom je telefonom Tomislav pozvao sina Nedeljka, da bi ubrzo stigla i policija.

Nedeljko, Tomislavov sin, kaže da je bio šokiran kada je vidio oca.

“Otac je imao ranu na ramenu i iza uha. Mirko mu je slomio rebra i iščašio kuk”, rekao je Nedeljko, koji se čudi da mu je otac uopšte mogao da hoda. Nedeljko tvrdi da selo već godinama ima problem s Mirkom te da je policija nekoliko puta intervenisala zbog njega. Kako kaže, Mirko ne živi u selu, već povremeno dolazi kako bi nahranio životinje.

“Otac živi na svom imanju i hrani životinje. Mirkovi krmci prave probleme jer unište sve što mještani zasiju”, objašnjava Nedeljko i ističe da je Mirko odranije poznat po nasilnom ponašanju.

Komšije kažu da su Ćopići u sukobu godinama i da je strašno to što se dogodilo.

“Nije mi jasno što je ovo trebalo Mirku, pošto je imućan”, govore mještani.

U banjalučkoj policiji kažu da utvrđuju okolnosti kako je došlo do ovog događaja i dodaju da je uhapšeni M.Ć. osumnjičen za nanošenje tjelesnih povreda, te da je o svemu obaviješten dežurni tužilac banjalučkog Okružnog tužilaštva.