Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Predsjednik Slovenije Borut Pahor učesnik 9. Sarajevo Business Foruma

pahor
Borut Pahor

Predsjednik Republike Slovenije, Borut Pahor dolazi na 9. Sarajevo Business Forum, koji će se 25. i 26. aprila održati u Sarajevu, potvrdili su organizatori, javlja Anadolu Agency (AA).

Kao visoka zvanica i gost vodeće poslovno-investicijske konferencije jugoistočne Evrope prvog dana Foruma, u zgradi Parlamenta BiH planirano je da održi govor u posebnom obraćanju u ime Republike Slovenije, članice Evropske Unije.

U pratnji aktualnog predsjednika Republike Slovenije i bivšeg predsjednika Vlade Republike Slovenije, dolazi i ministar ekonomskog razvoja i tehnologije Republike Slovenije, Zdravko Počivalšek, koji će isti dan biti jedan od učesnika panela „Western Balkans Six Regional Economic Area – Thriving with the EU“.

Inače, prvog dana Foruma, održat će se dva panela posvećena temama regionalne saradnje i napretka šest ekononomija država zapadnog Balkana sa Evropskom Unijom, kao i predstavljanju jugoistočne Evrope kao internacionalnog koridora prema EU.

Dolazak na 9. Sarajevo Business Forum, koji organizuje Bosna Bank International (BBI) Sarajevo u saradnji sa Islamic Development Bank Group, a pod pokroviteljstvom Predsjedništva Bosne i Hercegovine, iz ove zemlje najavili su i privrednici.