Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Prosinečki otkrio sastav koji će igrati protiv Crne Gore

prosinecki press34

Opraštaju se tri naša najveća igrača, koja su uradili velike stvari za reprezentaciju i u sutrašnjoj utakmici sa Crnom Gorom bit će vjerovatno emocija, rekao je Robert Prosinečki, selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine, javlja Anadolu Agency (AA).

“Igrači su gotovi s nastupima u klubovima i ligama, ali nastojat ćemo da odigramo dobro i da razveselimo publiku. U oba meča, sa Crnom Gorom, potom i Korejom, nastojat ću šansu pružiti svim pozvanim igračima. Vjerujem da ćemo se pokazati u najboljem svjetlu pred posljednje dvije provjere pred start Lige nacija u septembru”, istakao je Prosinečki, koji nije skrivao karte i otkrio sastav koji će, nakon svečarskog dijela utakmice, suprotstaviti Crnogorcima:

“Šehić, Todorović, Vranješ, Bičakćić, Nastić, Cimirot, Pjanić, Sarić, Kodro, Džeko i Višća. Vjerujem i da će sutra biti puno publike na stadionu, da na dostojanstven način ispratimo Vedada Ibiševića, Emira Spahića i Zvjezdana Misimovića od aktivnog igranja za reprezentaciju. Odigrat će po 20 minuta, a onda će igrati ova ekipa koju sam spomenuo”.

Reprezentativci BiH večeras su trenirali na stadionu ”Bilino polje” u Zenici gdje će sutra, 28. maja, od 18 sati odigrati prvu prijateljsku utakmicu sa Crnom Gorom.

Prvog juna BiH će u Seoulu igrati test meč s Južnom Korejom, učesnikom predstojećeg Svjetskog prvenstva koje će se odigrati od 14. juna do 15. jula u Rusiji.