Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Banjalučka policija zbog krađe šume uhapsila 14 osoba

marija markanovic cjb banjaluka
Portparolka Centra javne bezbjednosti Banjaluka Marija Markanović izjavila je danas da je 14 osoba privedeno u policijskoj akciji kodnog naziva "Lager", od čega je sedam radnika Šumskog gazdinstva Banja Luka, kao i dva policajca
Portparol Centra javne bezbjednosti Banjaluka Marija Markanović izjavila je danas da je 14 osoba privedeno u policijskoj akciji kodnog naziva “Lager”, od čega je sedam radnika Šumskog gazdinstva Banjaluka, kao i dva policajca.Ova akcija bila je “usmjerena na otkrivanje i dokumentovanje krivičnih djela – šumska krađa, nedozvoljena trgovina i zloupotreba službenog položaja ili ovlaštenja tokom 2015. godine”.

“Tokom akcije izuzeta dokumentacija, koja će služiti kao dokaz, a pronađena su i sredstva izvršenja šumski čekići i više mobilnih telefona i SIM kartica”, kazala je Markanović.

Prema njenim riječima u okviru današnje akcije koja je rezultat višemjesečne istrage sprovedene u koordinaciji sa Okružnim tužilaštvom Banja Luka izvršen je pretres na 14 lokacija, a oduzeto je 300 kubnih metara drvnih sortimenata.

Prema navodima privedeni su Sretko Kondić, Miroslav Batar, Milutin Šipka, Mile Kvočka, Mišo Babić, Dragan Đikić i Bosiljka Zečević svi iz Šumskog gazdinstva Banjaluka, te Đorđe Stjepanović, Zoran Janjetović, Draženka Kovačević, Rajka Šteković, Rada Stjepanović, te policajci R.Đ. i D.G. protiv kojih će biti preduzete mjere prema Zakonu o policijskim službenicima RS-a.

Iznos materijalne šteta koju su počinili privedeni biće utvrđena nakon vještačenja.