Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Ronaldo je opet rušio rekorde, Marokanci idu kući (VIDEO)

portugal maroko

Od novembra 2012. godine Cristiano Ronaldo, kapiten Portugala, odigrao je ukupno 55 utakmica u dresu svoje reprezentacije.

U više od polovine tih utakmica (28) zabio je barem jedan gol. Sa današnjim golom protiv Maroka, za pobjedu u drugom kolu grupne faze Mundijala u Rusiji i vjerovatan plasman u narednu rundu, ukupno 48 golova. Podatak za svaki respekt.

Bio je to Raonaldov četvrti gol u Rusiji, čime se izdvojio na čelu liste strijelaca na Mundijalu.

Ronaldo je danas oborio i rekord legendarnog Mađara Ferenca Puškaša, koji je do četvrte minute meča Portugal – Maroko bio najefikasniji Evropljanin svih vremena u međunarodnim utakmicama. Puškaš je u karijeri zabio takva 84 pogotka, a Ronaldo 85.

Današnjom pobjedom protiv, treba reći, vrlo dobrih i borbenih Marokanaca, Portugal je stigao na prag nokaut faze Mundijala. Sada Ronaldo i društvo imaju četiri boda, a u posljednjem kolu ih očekuje još utakmica protiv slabašnog Irana.

Što se Marokanaca tiče, posebno u drugom poluvremenu, nisu imali ni sreće a koncentracije u ključnim momentima. Uprkos činjenici da su imali veći posjed lopte, i čak 16 udaraca prema golu Portugalaca, nisu uspjeli zabiti.

Iran i Španija svoju utakmicu drugog kola u ovoj grupi igraju od 20 sati.

https://www.dailymotion.com/video/x6mbqcg