Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Francuz najavio predaju ako dođe do finala Wimbledona

monfils

Francuski teniser Gael Monfils iznenadio je sve svojom izjavom vezanom za ovogodišnji nastup na Wimbledonu.

Monfils je kazao kako će u slučaju da dođe u finale Wimbledona predati taj meč kako bi mogao gledati finale Svjetskog prvenstva, jer se oba odigravaju na isti dan.

Naravno, to se odnosi na slučaj da njegova Francuska bude u finalu Mundijala u Rusiji.

“Bio bih prvi teniser koji je predao finale Wimbledona kako bi gledao Svjetsko prvenstvo”, izjavio je Francuz koji je omiljen zbog atraktivnog tenisa, ali i zanimljivih izjava van terena.

Kasnije je, ipak, pojasnio situaciju i dao do znanja da se radi o šali, ali i kako je fudbal jako popularan u njegovoj zemlji.

“Ne mogu se sjetiti Wimbledona od prije četiri godine, ali sa Svjetskim prvenstvom je drugačije. Većina ljudi voli fudbal. U Francuskoj je on dio kulture”, dodao je Monfils.

Francuska će sutra u četvrtfinalu odmjeriti snage sa Urugvajem u 20 sati.

Jedna od utakmica koja mu je posebno privukla pažnju je drama između Engleske i Kolumbije koju je, kaže, pratio iz pivnice.

“Gledao sam penale. Vidio sam na mobitelu da će se pucati penali i ušao sam u pivnicu gledati ih. Bilo je nevjerovatno, potpuno ludo. Svi su vikali, urlali, ispijali pivu”, dodao je nekad šesti tenisač svijeta, a trenutno 44. igrač ATP ljestvice koji je pobjedom protiv Paola Lorenzija 3:1 u setovima izborio 3. kolo Wimbledona.