Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Mulalić pred duel s Čelikom: Vidjet ćemo ko će koga nadmudriti

zeljo-gosk

U derbi susretu 13. kola nogometne BH Telecom Premijer lige u nedjelju se na Grbavici sastaju stari rivali Željezničar i Čelik.

Na današnjoj pres-konferenciji šef Stručnog štaba Željezničara Edis Mulalić kazao je da u duelu sa Zeničanima očekuje neizvjesnu i tešku utakmica u kojoj će svojih igrača traži maksimalnu angažovanost i požrtvovanost.

– Nakon poraza od Zrinjskog želimo se vratiti pozitivnim rezultatima u prvenstvu. U proteklih sedam dana odigrali smo dvije utakmice, a period poslije utakmice Kupa BiH iskoristili smo da se spremimo za Čelik. Igrači su svjesni da odnosom i radom koji pružaju na treningu možemo očekivati najbolje. U Mostaru smo imali nekoliko nesretnih okolnosti, ali bitno je da imamo nešto oko čega trebamo krojiti naredne korake. Sa narednim protivnikom se dobro znamo međusobno, pa ćemo vidjeti ko će koga nadmudriti – kazao je Mulalić.

Napadač Željezničara Brazilac Tiago Rodrigues Faria za kazao je da očekuje pobjedu.

– Igramo sve bolje. Protiv Zrinjskog smo igrali dobro, ali na kraju rezultat nije bio dobar. Protiv GOŠK-a je bilo još bolje. Ekipa živi kao porodica i mislim da će biti sve bolje. Zadovoljan sam kako su me navijači primili, ali ja želim još više i želim ući u historiju sa Željom – rekao je Tiago.

U bh. prvenstvima Željezničar i Čelik su se do sada sastali 41 put. Plavi su bili bolji u 17 navrata, Čelik je pobijedio 9 puta, dok je 15 susreta završeno neodlučenim ishodom.

Susret Željezničar – Čelik igra se u nedjelju na stadionu Grbavica u 14.30 sati.

Glavni sudija susreta je Edin Jakupović iz Bihaća, pomoćnici su Elvis Prošić iz Cazina i Radislav Kačavenda iz Gradiške. Četvrti sudija je Emir Spahalić, dok je delegat susreta Mirko Milošević.