Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Mini

Poslastica za 60. rođendan najpopularnijeg britanskog automobila

novi mini

Osim prepoznatljive boje, zelene nijanse znane kao British Racing Green, auto dobiva brojne dodatke u crnoj boji, 17-inčne naplatke, te ambleme specijalne izvedbe

Legendarni Mini lansiran je prije 60 godina, a u prodaji se zadržao sve do novog milenija. Sada je stigla specijalna slavljenička izvedba.

Limitirano 60 Years Edition izdanje je temeljeno na Cooperu S, a bit će ponuđeno u svega 500 primjeraka. Prodaja kreće u martu, a startna cijena je 29.990 GBP, odnosno oko 33.700 eura. Nije prestrašno s obzirom na to da ovaj Mini ima potencijal postati kolekcionarska poslastica, bar za otočke patriote.

A osim prepoznatljive boje, zelene nijanse znane kao British Racing Green, auto dobiva brojne dodatke u crnoj boji, 17-inčne naplatke, te ambleme specijalne izvedbe.

Enterijer je u potpunosti individualiziran, pa uz posebnu kombinaciju kožnih prevlaka sjedala i volan dobivaju oznake izvedbe. Naravno, 8,8-inčni zaslon za navigaciju i infotainment su standardni, kao i sva danas uobičajena oprema. Ispod poklopca je 2.0 turbo sa 192 KS u kombinaciji automatskog mjenjača sa sedam stupeni prenosa.