Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Andreas David Niederbichler

Hirurg ide u zatvor: Stavio kokain na spolni organ, žena se predozirala

kok333

Kobne večeri bili su u njegovom stanu

Dr. Andreas David Niederbichler (43) osuđen je na sudu u Magdeburgu na devet godina zatvora zbog smrti Yvonne M. (38), njegove ljubavnice koja je preminula nakon oralnog seksa s njim u februaru prošle godine, piše Daily Mail.

Niederbichler, inače estetski kirurg, i Yvonne bili su u seksualnoj vezi. Ona mu je bila pacijentica, a zbog uspješnog ljekara čak je htjela ostaviti supruga.

– Obećao joj je da će ju izliječiti, a sad je mrtva. Naša kćerka bila je zgodna i bila je njegova pacijentica. Operirao ju je dva puta zbog ozljede tetiva, rekao je shrvani otac koji je nakon smrti kćeri imao dva srčana udara.

– Moram nečime zaokupljati misli jer ću u suprotnom poludjeti. Da je stradala u nesreći s tim bi se znali nositi, ali ovo je puno teže, dodao je otac.

Kobne večeri bili su u njegovom stanu u Halberstadtu nedaleko od Hannovera. Hirurg je prije oralnog seksa na spolni organ utrljao kokain, a da svojoj ljubavnici nije rekao za to. Nakon oralnog seksa, ženi je pozlilo. Hirurg ju je u panici prevezao u obližnju kliniku, ali unatoč naporima ljekara ondje je preminula od predoziranja.

Tokom suđenja saznalo se da je hirurg u nekoliko navrata između 2015. i 2018. tajno drogirao svoje partnerice stavljajući kokain na penis, a još im je i drogu sipao u šampanjac.

Prije tragedije bio je poznat kao uspješan estetski kirurg i vodio je nekoliko klinika.