Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Borba za istinu

David bi danas slavio svoj 22. rođendan: Svijeće umjesto na torti gorjet će na grobu

david

Umjesto rođendanskih svjećica na torti, majka nesretnog studenta, rodbina, prijatelji i članovi grupe “Pravda za Davida” zapalit će svijeće na njegovom grobu

David Dragičević, mladić iz Banje Luke čije je tijelo u rijeci Crkveni pronađeno 24. marta 2018., danas bi napunio 22 godine.

Umjesto rođendanskih svjećica na torti, majka nesretnog studenta, rodbina, prijatelji i članovi grupe “Pravda za Davida” zapalit će svijeće na njegovom grobu.

Njegovi roditelji, ali i brojni građani BiH već 10 mjeseci bore se da saznaju istinu i ko stoji iza ubistva ovog mladog momka.

Na Facebook grupi “Pravda za Davida”, koja ima više od 268.000 članova, najavljeno je da će se danas u 11 sati okupiti na njegovom grobu, dok će u 11.55 održati konferencija za medije na Trgu Krajina.

David je rođen 31. januara 1997. godine u Banjoj Luci. Njegov nestanak prijavljen je 8. marta 2018 godine. Od tog dana pa sve do danas svašta se izdešavalo, od kontroverzne konferencije za medije, protesta i uznemirujućih fotografija s obdukcije, do hapšenja njegovih roditelja Davora Dragičevića i Suzane Radanović te bijega i sakrivanja njegovog oca krajem decembra.

No, ono što se još ne zna je istina o njegovoj smrti. Od samog početka njegovi roditelji Davor i Suzana tvrde da je njihov sin ubijen, a njegov otac je obećao na Davidovom grobu da će otkriti istinu.