Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Bogat sadržaj

“Proljeće u Banjaluci”: Za dva mjeseca preko stotinu događaja

igor radojicic

Od 12. aprila biće organizovani vikend čarter letovi Beograd-Banjaluka kako bi turistima ponudili vikend sa turističkim i kulturnim sadržajima

U okviru programa “Proljeće u Banjaluci” od 8. aprila do 15. juna u gradu na Vrbasu biće održano više od stotinu sportskih, kulturnih i turističkih događaja, javlja Anadolu Agency (AA).

Između ostalog Grad Banjaluka danas će raspisati javni poziv za kreativce da u roku od 15 dana ponude svoje rješenja za “Viber stickere” sa motivima Banjaluke, a najbolji će biti nagrađeni.

Igor Radojičić, gradonačelnik Banjaluke nakon sjednice Organizacionog odbora rekao je da je osnovni cilj da se “poveća broj događaja, da grad živi, da domaće stanovništvo ima više sadržaja u ponudi i da dovedu turiste u Banjaluku”.

“Naprosto da ta dva mjeseca u kojima je Banjaluka najljepša budu prepuni različitih događanja”, kazao je Radojičić.

Objasnio je da su događaji podijeljeni u nekoliko blokova, između ostalog protokolarni podovom 22. aprila obilježavanja Dana grada i 9. maja Dana pobjede nad fašizmom, te kulturne, sportske, turističke manifestacije, kao i ostale događaje obizorm da su institucije i udruženja predložile oko 60 dodatnih događaja za sve generacije.

Između ostalog biće održan treći “Ćevap fest” kada će biti organizovan dolazak stranih turista, drugi Festival cvijeća i Proslava punoljetstva, Moto-fest. Od 12. aprila biće organizovani vikend čarter letovi Beograd-Banjaluka kako bi turistima ponudili vikend boravak u Banjaluci sa turističkim i kulturnim sadržajima.

Planiran je i niz konerata i muzičkih događaja, između ostalog koncerti Zdravka Čolića, Željka Samardžića, Saše Matića, džez koncerti, folklorni događaji, konferencija DJ-eva. Od sportskih događaja Radojičić je izdvoji biciklističku trku Banjaluka – Beograd, te dva polumaratona.

Najavio je i novi izgled “Gospodske ulice”, obzirom da su prošle godine šareni kišobrani bili veoma interesantni građanima i gostima, a na Trgu Krajine biće bašta sa nekoliko kućica sa proljetnim sadržajima.