Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Juventus

Ronaldo počeo trenirati uoči duela sa Ajaxom

pjanic_ronaldo

Ronaldo se krajem prošlog mjeseca povrijedio tokom utakmice kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2020. između Portugala i Srbije

Cristiano Ronaldo danas je trenirao sa saigračima uoči prve utakmice četvrtfinala Lige šampiona u kojoj će se njegov Juventus u Amsterdamu sastati sa Ajaxom, prenosi Anadolu Agency (AA).

Ronaldo se krajem prošlog mjeseca povrijedio tokom utakmice kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2020. između Portugala i Srbije. Istegao je preponu zbog čega je napustio igru u 30. minuti. Odmah nakon susreta Ronaldo je izjavio da će biti spreman za duele protiv “kopljanika“.

Portugalac od tada nije trenirao sa Juventusom, a nije zaigrao još od hat-tricka kojim je pomogao svom klubu da prođe Atletico Madrid u osmini finala Lige šampiona.

Iako je povratak Ronalda sjajna vijest za trenera “stare dame“ Massimiliana Allegrija, ima i loših, a to je da su Emre Can i Giorgio Chiellini i dalje izvan terena zbog povreda i vjerovatno neće konkurisati za susret u Amsterdamu.

Prva utakmica četvrtfinala Lige šampiona između Ajaxa i Juventusa igraće se u srijedu sa početkom u 21 sat. Revanš je na programu 16. aprila u Torinu.