Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

JP Autoceste FBiH

Izmjena režima saobraćaja na autocesti A1

izmjena rezima saobracaja na a1

Za vrijeme izvođenja radova saobraćaj će se odvijati preusmjeravanjem na dvosmjerno odvijanje saobraćaja u jednom kolniku

Zbog radova godišnjeg redovnog pregleda i održavanja opreme u tunelima na autocesti A1 od 10. do 30. aprila bit će izmijenjen režim saobraćaja u tunelima: 1. mart, Gaj, Igman, Vis, 25. novembar, Grab i Bijela Vlaka.

Za vrijeme izvođenja radova saobraćaj će se odvijati preusmjeravanjem na dvosmjerno odvijanje saobraćaja u jednom kolniku prema privremenoj prometnoj signalizaciji u sljedećem rasporedu:

– Zatvaranje desne kolničke trake (smjer Sarajevo zapad – Lepenica) u zoni tunela Gaj i Igman i preusmjerenje prometa na lijevu kolničku traku u dvosmjerni režim odvijanja prometa u trajanju od 10. 4. u 8 sati do 11. 4. u 20 sati. U navedenom periodu planiran je servis u tunelima Gaj i Igman koji se nalaze na navedenoj dionici.

– Zatvaranje lijeve kolničke trake (smjer Lepenica – Sarajevo zapad) u zoni tunela Igman i Gaj i preusmjerenje prometa na desnu kolničku traku u dvosmjerni režim odvijanja prometa u trajanju od 11. 4. u 20 sati do 13. 4. u 8 sati. U navedenom periodu planiran je servis u tunelima Gaj i Igman koji se nalaze na navedenoj dionici.

– Zatvaranje desne kolničke trake (smjer Zenica jug – Lašva) u zoni tunela 1.mart i preusmjerenje prometa na lijevu kolničku traku u dvosmjerni režim odvijanja prometa u trajanju od 15. 4. u 8 sati do 17. 4. u 08.00 sati. U navedenom periodu planiran je servis u tunelu 1. mart koji se nalazi na navedenoj dionici.

– Zatvaranje lijeve kolničke trake (smjer Zenica jug – Lašva) u zoni tunela 1.mart i preusmjerenje prometa na desnu kolničku traku u dvosmjerni režim prometa u trajanju od 17. 4. u 8 sati do 19. 4. u 8 sati. U navedenom periodu planiran je servis tunela 1.mart koji se nalazi na navedenoj dionici.

– Zatvaranje desne kolničke trake (smjer Lepenica – Tarčin) u zoni tunela Vis, 25. novembar i Grab i preusmjerenje prometa na lijevu kolničku traku u dvosmjerni režim prometa u trajanju od 22. 4. u 8 sati do 24. 4. u 20 sati. U navedenom periodu planiran je servis u tunelima Vis, 25.novembar i Grab koji se nalaze na navedenoj dionici.

– Zatvaranje lijeve kolničke trake (smjer Tarčin – Lepenica) u zoni tunela Grab, 25. novembar i Vis i preusmjerenje prometa na desnu kolničku traku u dvosmjerni režim prometa u trajanju od 24. 4. u 8 sati do 27. 4. u 8 sati. U navedenom periodu planiran je servis u tunelima Vis, 25.novembar i Grab koji se nalaze na navedenoj dionici.

– Zatvaranje dionice Međugorje – Bijača, desna strana (smjer Međugorje – Bijača) u periodu od 29. 4. u 18 sati do 30. 4. u 1 sat. U navedenom periodu planiran je servis u tunelu Bijela Vlaka koji se nalazi na navedenoj dionici.

– Zatvaranje dionice Međugorje – Bijača, lijeva strana (smjer Bijača – Međugorje) u periodu od 30. 4. od 1 do 8 sati. U navedenom periodu planiran je servis u tunelu Bijela Vlaka koji se nalazi na navedenoj dionici.

Privremena prometna signalizacija postavit će se u skladu sa Pravilnikom o prometnim znakovima i signalizaciji na cestama, načinu obilježavanju radova i prepreka na cesti i znakovima koje sudionicima u prometu daje ovlaštena osoba, priopćeno je iz JP Autoceste FBiH.