Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Od ponedjeljka besplatno savjetovanje za prezadužene građane Starog Grada

BiH

zaduzenost

Kreditno prezaduženi građani Općine Stari Grad Sarajevo od ponedjeljka će moći dobiti savjet za pronalaženje konstruktivnog rješenja u kancelariji 505, na petom spratu zgrade Općine.

Usluge savjetovanja prezaduženih građana pružat će im općinski uposlenici Dalila Gerin i Andrej Dizdarević koji su prošli neophodne obuke i stekli potrebna znanja za rad sa strankama.

Inače, Općina Stari Grad Sarajevo uključila se početkom godine u projekt savjetovanja prezaduženih građana koji Međunarodna finansijska korporacija (IFC), članica Grupacije Svjetske banke, provodi u općinama u BiH od 2010.

Glavni cilj projekta je pronalaženje konstruktivnih rješenja za prezadužene građane, putem besplatnog savjetovanja, koje će uposlenici pružati građanima dva puta sedmično, ponedjeljkom i srijedom u terminu od 13 do 15 sati, ili putem telefona 033/282 484.

Konkretnim savjetima kako upravljati problematičnim zaduženjima, te kako sarađivati s kreditorom ili sudom, kako se ponašati kada kreditna institucija promijeni uslove kreditnog ugovora, građanima će biti pružena pomoć u rješavanju njihovih problema na najbezbolniji način, saopćeno je iz Općine Stari Grad.