Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

poslanici nsrs

Novi zahtjevi opozicije večeras na protestu u Banjoj Luci

stanivukovic – protesti

Odbacili su kao neosnovane navode da opoziciona okupljanja ometaju turiste u najvećem gradu RS

Poslanici opozicije u Narodnoj skupštini Republike Srpske (RS) Draško Stanivuković, Nebojša Vukanović i Jelena Trivić istakli su da će na večerašnjem mirnom okupljanju u Banjoj Luci iznijeti dva zahtjeva, da im se odobri protest na glavnom gradskom trgu te preduzmu adekvatne mjere na rješavanju ekološkog probelma u „Incelu“, dok će treći zahtjev saopćiti večeras.

– Bit ćemo istrajni i ova naša borba će biti duga – tvrdi Stanivuković.

Dodao je da će insistirati na okupljanjima sve dok se ne samo ispune njihovi zahtjevi, ali i stvore uslovi da se u Banjoj Luci i RS “živi slobodno”.

Odbacio je kao neosnovane navode da opoziciona okupljanja ometaju turiste u najvećem gradu RS.

– Mi, građani Banje Luke i RS smo važniji od turista. Duboko vjerujemo da je turističkoj sezoni smetala nedavna tuča turiste iz Švedske Brune Batinića kod pravoslavnog hrama u Banjoj Luci – rekao je Stanivuković.

Jelena Trivić je kazala da će pokazati istrajnost za prava svih građana te da će da pomenuta dva zahtjeva podnijeti peticije nadležnim vlastima.

I Nebojša Vukanović je naveo da se na prvom okupljanju, prošlog četvrtka, razbila barijera i strah kod građana te da ih večeras očekuje u većem broju.