Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

"džepna klima"

Novi mobilni uređaj iz Sonyja je sve što vam treba na ovim vrućinama (VIDEO)

klima

Uređaj veličine platne kartice težak samo 85 grama i ne primjećuje se dok ga korisnik nosi

Japanska kompanija Sony uskoro će u prodaju pustiti bluetooth uređaj pod imenom Reon Pocket, prenosni džepni “klima uređaj” čija je namena da, u vreme velikih vrućina, hladi svoje korisnike.

Uređaj veličine platne kartice težak samo 85 grama i ne primjećuje se dok ga korisnik nosi. Od ispušta hladan vazduh, a nosi se sa zadnje strane košulje ili majice. Osim toga, Reon Pocket zimi može da se koristi i za grijanje.

Uređaj se postavlja uz vrat, u poseban džepić na zadnjoj strani odjeće. Bluetooth vezom je povezan sa telefonom, a korsnik ga kontroliše putem mobilne aplikacije.

Iz Sonyja navode da njihov “džepna klima” može da “ohladi” korsnika i do 13 stepeni Celzijusa, u odnosu na spoljnu temperaturu. Tokom hladnih dana podiže temperaturu do 8 stepeni.

Temperatura se reguliše ručno putem telefona, a uskoro će biti uveden i automatski način rada. Uređaj ima nekoliko režima rada koje je moguće podesiti prema želji korisnika.

“Klimu” napaja baterija koja traje i do 24 sata, a napuni se za dva sata. Reon Pocket će zasada biti dostupan samo u Japanu, po cijeni od 95 do 140 eura.