Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Akcija "City"

Potvrđena optužnica protiv pet osoba za navođenje na prostituciju

nejra jusufovic (1)
Privođenje Nejre Jusufović

Fahrudin Hajdarbašić optužen je da je kao uposlenik u Operativnom centru MUP-a KS imao informacije kuda se kreću policijske patrole, te dojavljivao ih članovima grupe kako ne bi bili uhvaćeni u krivičnom djelu

Kantonalni sud u Sarajevu potvrdio je optužnicu Tužilaštva KS protiv Ramela Jusufija, Nejre Jusufović, Emira Šušića, Alena Krtičića i Fahrudina Hajdarbašića.

Ramel Jusufi, Nejra Jusufović, Emir Šušić i Alen Krtičić optuženi su za krivična djela navođenje na prostituciju, organizirana trgovina ljudima, neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, dok je Jusufi optužen i za krivično djelo lihvarstvo.

Fahrudin Hajdarbašić optužen je za krivično djelo zloupotreba položaja ili ovlaštenja i nedozvoljeno držanje oružja i municije.

Prema navodima iz optužnice, Ramel Jusufi i Nejra Jusufović terete se da su od 2017. do aprila 2019. godine organizirali grupu koja je poticala veći broj djevojaka na pružanje seksualnih usluga. Organiziranoj grupi pripadali su i optuženi Emir Šušić i Alen Krtičić, koja se bavila i trgovinom narkoticima.

Fahrudin Hajdarbašić optužen je da je kao uposlenik u Operativnom centru MUP-a KS imao informacije kuda se kreću policijske patrole, te dojavljivao ih članovima grupe kako ne bi bili uhvaćeni u krivičnom djelu.

Inače, postupajuća tužiteljica Tužilaštva KS je uz optužnicu predložila sudu produženje pritvora optuženima Ramelu Jusufiju, Nejri Jusufović, Emiru Šušiću i Alenu Krtičiću, saopćeno je iz Tužilaštva KS.