Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

donacija u pravom trenutku

Kompanija Meridian nastavlja akciju: Paketi pomoći za CK Kantona Sarajevo (FOTO)

naslovna

Donacija u vidu prehremabenih proizvoda i sredstava za higijenu u kantonalni Crveni Križ stigla je u pravom trenutku

Kompanija Meridian i njeni zaposleni nastavili su akciju doniranja pomoći Crvenom krstu. Nakon podjele paketa najugroženijima u Banjaluci, Doboju i Gradišci, pomoć je stigla i u Kanton Sarajevo.

Donacija u vidu prehremabenih proizvoda i sredstava za higijenu u kantonalni Crveni Križ stigla je u pravom trenutku.

– Društvena odgovornost je važna uvijek, posebno sada, kada je su lokalne zajednice u nezavidnom položaju. Zato smo se i odlučili da, sa desetina svojih zaposlenih, koji su sada u ulozi volontera, krenemo u akciju podjele paketa onima kojima su oni najpotrebniji, a to su socijalno ugroženi, kažu iz jedne od najvećih regionalnih i evropskih kompanija za proizvodnju i priređivanje igara na sreću.

Enida Viso, sekretar Crvenog križa Kantona Sarajevo, navodi da je pomoć stigla kad je najviše trebalo.

-Pomoć će nam i te kako dobro doći, jer svakodnevno imamo pozive naših sugrađana koji su u stanju socijalne potrebe. Pakete pomoći, koje smo dobili od kompanije Meridianbet ćemo uručiti općinskoj organizaciji Crvenog križa Novo Sarajevo i Novi Grad, a dio ćemo ostaviti za Kanton- navodi Viso, koja se u svoje ime, ali i u ime svih onih kojima će pomoć biti uručena, zahvalila kompaniji Meridainbet.

Iz Meridiana sa ponosom ističu da će sa još većim brojem u volontera biti prisutni na svakom mjestu gdje je pomoć i podrška najpotrebnija, jer za Meridian na Balkanu granice ne postoje.