Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Jezivo priznanje

Sina (5) mi nije ubio koronavirus, ja sam ga udavio, doktori nisu ništa posumnjali

Cevher Toktas

Nogometaš je nakon 11 dana šutnje ušetao u policijsku stanicu i otkrio šta je počinio

Turska javnost još uvijek ne može doći sebi od šoka nakon što je Cevher Toktaş, 32-godišnji nogometaš Burse Yildirimspora, priznao da je on bio taj koji je ubio svog petogodišnjeg sina Kasima.

Toktaş je otkrio da je nesretno dijete ugušio jastukom, i to nedugo nakon što je 23. aprila s Kasimom stigao u bolnicu u Bursi uz sumnju da mu je sin zaražen koronavirusom.

Budući da je dječak doista pokazivao sve simptome bolesti, što je uključivalo i teškoće pri disanju, liječnici su Kasima hitno smjestili u karantenu, a kada su ga još istoga dana zatekli mrtvog, smrt su pripisali koronavirusu, odnosno, otkazivanju pluća.

Toktaş bi zahvaljujući tom previdu i danas svijetom hodao slobodan, međutim, prije nekoliko dana je ušetao u policijsku stanicu i priznao da je počinio stravično djelo:

– Prislonio sam jastuk na njegovu glavu dok je ležao na leđima i držao ga tako na njegovom licu 15 minuta. Nakon što se prestao micati, podigao sam jastuk i hitno stao dozivati doktore upomoć kako im ništa ne bi bilo sumnjivo – kazao je Toktaş u izjavi policajcima, pa ih ostavio zaprepaštene motivom zločina:

– Zašto sam to učinio? Jednostavno zato što ga nisam volio. Nisam ga volio od kada je stigao na svijet. Eto, to je bio povod, i ništa više – naveo je nogometaš, kojem do danas nisu utvrđene nikakve psihičke teškoće.

Turske su vlasti naredile ekshumaciju tijela i obdukciju, a utvrdi li se da je dječak doista ugušen, Toktaşu prijeti doživotan zatvor.

Cevher Toktaş rođen je 13. septembra 1987. godine u Malatyji, tokom karijere je promijenio niz klubova, a dio je nogometnih dana proveo i na igralištima Prve turske nogometne lige.

Sina je ubio tačno na Državni praznik Dan nacionalnog suvereniteta i dan djeteta, a porodici je sve do priznanje u policijskoj stanici krio šta je učinio.