Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

potpisao za sociedad

David Silva “izigrao” Lazio, vraća se u Španiju, ali ne u svoju Valenciju

EfpuiklXYAAe7LN

Legendarni igrač Valencije i Manchester Cityja potpisao je sa baskijskim klubom ugovor na dvije godine

Kada je na kraju delovalo da će se ipak odlučiti da potpiše ugovor kao slobodan igrač i to na tri godine za povratnika u Ligu prvaka Lazio, objavljeno je da je David Silva vezista “skrenuo” ka domovini. Ali ne u Valenciju već u Real Sociedad!

Legendarni igrač Valencije i Manchester Cityja potpisao je sa baskijskim klubom ugovor na dvije godine. Iako je imao dobru ponudu Lazija koji će igrati Ligu prvaka, odlučio se za Sociedad i Ligu Evrope. Ali i igranje u Španiji.

Ne zna se finansijska strana ugovora, ali nema sumnje da Silva koji je osvojio četiri Premiershipa i sa reprezentacijom Španije sve što se moglo osvojiti, ima šta da donese na Anoetu.

Silva je, naime, trebalo da potpiše ugovor sa Laziom, ali je Sociedad “uskočio” italijanskog tima i u svoje redove doveo bivšeg španskog reprezentativca. Italijanski novinar Fabrizio Romano na Twitteru je napisao kako je Lazio već bio dogovorio potpisivanje trogodišnjeg ugovora sa Silvom i zakazao ljekarski pregled u Rimu. “Real Sociedad kontaktirao ga je tajno. Lazio je bijesan. Ugovor je potpisan”.

City je ranije saopćio da će ispred stadiona podići statuu španskog nogometašu, koji im je pomogao u osvajanju četiri naslova prvaka Engleske.

Silva je ranije govorio da mu je želja da se vrati u svoj matični klub Las Palmas ali da to ne bi učinio ukoliko bi značilo igranje u drugoj ligi.