Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Vremenska prognoza

Zenica danas najtoplija sa 29 stepeni

zenica

Sutra će preovladavati umjerena naoblaka. Prolazno poneki lokalni pljusak je moguć na području Krajine, Hercegovine i jugozapadu Bosne

U Bosni i Hercegovini danas je bilo sunčano uz malu do umjerenu oblačnost.

Temperature zraka u 14.00 sati su iznosile: Bjelašnica 9; Ivan-sedlo 20; Livno 21; Bihać i Sokolac 22; Trebinje 23; Bugojno, Sanski Most i Široki Brijeg 24; Banja Luka, Prijedor i Sarajevo 25; Bijeljina, Grude, Tuzla i Zvornik 26; Doboj, Mostar, Neum i Srebrenica 27 i Zenica 29 stepeni.

Sutra će preovladavati umjerena naoblaka. Prolazno poneki lokalni pljusak je moguć na području Krajine, Hercegovine i jugozapadu Bosne.

Vjetar umjerene jačine, povremeno sa jakim udarima, južnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 10 i 15, na jugu zemlje do 18 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 21 i 26 stepeni.

U Sarajevu će biti sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Najniža jutarnja temperatura zraka oko 14, a najviša dnevna temperatura zraka oko 25 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.