Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

brčko distrikt

Ugostiteljskim objektima radno vrijeme do 23 sata, vikendom do ponoći

brcko kafana (1)

Ugostiteljskim objektima na području Distrikta omogućava se 30 minuta tolerancije kao određeno razdoblje u kojem bi gosti bili dužni napustiti objekt nakon isteka propisanog radnog vremena

Štab za zaštitu i spašavanje Brčko distrikta BiH donio je naredbu kojom se svim ugostiteljskim objektima na području Brčkog u narednih 15 dana ograničava obavljanje djelatnosti do 23 sata, a petkom, subotom i nedjeljom do 24 sata uz obvezu poštovanja svih važećih preporuka i mjera za zaštitu od širenja koronavirusa.

Ugostiteljskim objektima na području Distrikta omogućava se 30 minuta tolerancije kao određeno razdoblje u kojem bi gosti bili dužni napustiti objekt nakon isteka propisanog radnog vremena, priopćeno je iz Vlade Brčko distrikta BiH.

Stožer je također nakon razmatranja stanja u školama i uzimajući u obzir trenutačnu epidemiološku situaciju usvojio naredbu da protokol za početak nastave u svezi s covid-19 sa svim pripisanim mjerama i narednih 15 dana ostaje na snazi.

Usvojena je Naredba da se pristupi nabavi zaštitne opreme i dezinfekcijskih sredstava, na zahtjev Stručne službe Skupštine za potrebe Lokalnog izbornog povjerenstva za nesmetanu provedbu Lokalnih izbora u skladu s epidemiološkim mjerama.

Štab za zaštitu i spašavanje donio je i naredbu kojom se propisuje obavezno nošenje maski na autobuskim stanicama gdje se okuplja veliki broj ljudi kao i naredbu da se Inspektoratu Brčko distrikta BiH omogući inspekcijska kontrola gradskog, prigradskog, međuentitetskog i javnog međunarodnog prometa.

Također, Štab je ukazao na obvezu poštovanja naredbi o nošenju maski u zatvorenom prostoru i najavio da će stupanjem na snagu Zakona o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti Brčko distrikta BiH sankcije za kršenje naredbi odnosno odredbi Zakona biti znatno rigoroznije, dodaje se u saopćenju.