Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

"Zbog jedne divne crne žene"

Ovo je žena kojoj je Krunoslav Kićo Slabinac napisao svoj najveći hit (FOTO)

fc7946ee-a2ab-4b0c-aa64-c0a8d285a414

Pjesma je napisana početkom sedamdesetih i zasigurno je jedan od njegovih najvećih hitova, koji se rado sluša i 48 godina kasnije

Umro je Kićo Slabinac, a generacije će ga najviše pamtiti po bezvremenskom hitu “Zbog jedne divne crne žene”.

Pjesma je napisana početkom sedamdesetih i zasigurno je jedan od njegovih najvećih hitova, koji se rado sluša i 48 godina kasnije. Ploča se po objavi prodavala u milionima primjeraka, a svaka se crnokosa djevojka bivše države rado pronalazila u stihovima pjesme.

Ipak, “divna crna žena” za Kiću je bila samo jedna. Ona se zove Mirjana Antonović i doista je predivna žena i u svojim zrelim godinama, piše Index.

”Krunoslav Slabinac i ja smo bili zajedno u ranoj mladosti. Nakon što smo se upoznali u Americi, na povratku za Zagreb je dobio inspiraciju da napiše pjesmu Zbog jedne divne crne žene. Kićo je vrlo talentiran umjetnik i ja sam ponosna što sam mogla, na jedan sitni način, sudjelovati u nastajanju jedne divne evergreen pjesme u kojoj mnoge generacije mogu uživati”, kazala je 2016. godine za Index Mirjana, koja i danas živi u Americi, gdje je i upoznala Kiću Slabinca.

Dvije godine kasnije Kićo i Mirjana su se ponovo družili u Zagrebu. Pjevač ju je tom prilikom odveo na sladoled. Mirjana je na Facebooku tada objavila da je pao i srdačan zagrljaj.

Iako je od objavljivanja pjesme koja je obilježila karijeru u tom trenutku bilo prošlo 46 godina, Mirjanina ljepota nije izblijedjela. Svi koji su ih tog dana vidjeli zajedno mogli su pretpostaviti da je upravo Mirjana ta divna crna žena kojoj je Kićo napisao svoju najveću pjesmu.