Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Potvrđena optužnica

Aldin Demirović bacio bombu ispred kuće gdje je bio okupljen veliki broj ljudi

bomba333 (1)

Optuženom Demiroviću je na teret stavljeno počinjenje dva krivična djela u sticaju, i to “Izazivanje opće opasnosti” i “Nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija”

Kantonalno tužilaštvo Unsko-sanskog kantona je podiglo, a Općinski sud u Bosanskoj Krupi potvrdio optužnicu protiv Aldina Demirovića (35) iz Bosanske Krupe zbog bacanja ručne bombe na mjestu gdje je bio okupljen veći broj ljudi u Bosanskoj Krupi, u junu 2020. godine.

Optuženom Demiroviću je na teret stavljeno počinjenje dva krivična djela u sticaju, i to “Izazivanje opće opasnosti” i “Nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija”.

On je u popodnevnim satima 16.juna ove godine, u Bosanskoj Krupi, bacio ručnu bombu ispred kuće osobe s kojim ima neriješene imovinske odnose, a koja se nalazi u gusto naseljenom gradskom naselju.

Uslijed eksplozije bombe došlo je do materijalne štete na tri vozila, kao i na kućama i poslovnim objektima u neposrednoj blizini mjesta eksplozije.

Provjerom kroz evidencije, Tužilaštvo je utvrdilo da je Demiroviću u 2019. godini sudskom presudom izrečena uvjetna osuda kojom je određeno da mu se zbog prethodno učinjenog krivičnog djela ‘nasilničko ponašanje’ izriče kazna zatvora u trajanju od tri mjeseca, koja se neće izvršiti ukoliko u roku od dvije godine ne počini novo krivično djelo.

Obzirom da je navedena krivična djela optuženi Demirović počinio u vrijeme provjeravanja, Kantonalno tužilaštvo Unsko-sanskog kantona je optužnicom predložilo opoziv predmetne uvjetne osude.

U narednom periodu se očekuje zakazivanje ročišta za izjašnjenje o krivnji kod Općinskog suda u Bosanskoj Krupi, saopćeno je iz Kantonalnog tužilaštva USK Bihać.