Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

EHF Evropski kup

Nakon poraza na Kosovu, banjalučki Borac u Boriku uspio osigurati proljeće u Evropi

Najefikasniji kod Borca bio je Nježić sa sedam golova, a na drugoj strani Nikola Prce i Haralampos Maljos su postigli po pet pogodaka

Rukometaši banjalučkog Borca m:tel ponovo su dočekali proljeće u Evropi!

Sjajnom igrom u odbrani i napadu, koja je istina imala svoje uspone i padove, crveno-plavi su uspjeli da nadoknade dva gola razlike iz prvog susreta u Peći i eliminišu Besu Famgas u dvorani Borik – 23:20, piše Mondo.

I sve to bez pomoći možda i dvojice najvažnijih rukometaša Bojana Ljubišića i Marka Lukića, koji su zbog povreda završili susret već u prvom poluvremenu.

Ipak, popularnog Hansa je na golu odlično odmjenio Slađan Subotić, koji je sakupio 10 odbrana, a Lukića Miloš Nježić, koji je kad se lomio rezultat postigao jako važne golove za pobjedu i prolaz u osminu finala.

Najefikasniji kod Borca bio je Nježić sa sedam golova, a na drugoj strani Nikola Prce i Haralampos Maljos su postigli po pet pogodaka.

Kad se sve sabere, bila je to zaslužena pobjeda Banjalučana.

“Još uvijek ne znam koliko je ovo bila zaslužena pobjeda, ono što znam i što sam rekao pred prvi meč kako se i pokazalo je da će utakmice ići na jednu ili dvije lopte. Pokazalo se, prva 24:22, druga 23:20. Ovo je ogromna stvar za nas da drugi put u tri godine dočekujemo proljeće u Evropi”, rekao je trener crveno-plavih Mirko Mikić.

Borac se tako plasirao u osminu finala EHF Evropskog kupa, gdje je ranije nastup osigurala Gračanica nakon predaje izraelskog Holona.