Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

PK Spid

Paraplivači BiH osvojili tri medalje na Otvorenom prvenstvu Hrvatske

spid (1)

Ukupno pet reprezentativaca BiH iz sarajevskog kluba imalo je devet startova

Paraplivači Bosne i Hercegovine osvojili su tri medalje i oborili osam ličnih rekorda na Otvorenom državnom prvenstvu Hrvatske “Croatia open 2021” u paraplivanju održanom u Splitu.

Iako im je odlukom kriznih štabova već nekoliko dana zabranjeno treniranje u BiH, jer su bazeni zatvoreni zbog najnovijih Covid mjera, najbolji paraplivači ipak su briljirali u izuzetno jakoj konkurenciji.

– Nakon četrnaest mjeseci bez velikih paraplivačkih takmičenja upriličeno je Otvoreno državno prvenstvo Hrvatske u paraplivanju. Uprkos brojnim poteškoćama, prije svega najnovijim kojim nam je zabranjen trenažni proces, u BiH se vraćamo s medaljama i dobrim rezultatima – kazao je selektor paraplivačke reprezentacije Bosne i Hercegovine i šef stručnog štaba Plivačkog kluba Spid Amel Kapo.

Izrazio je nadu da će najnoviji uspjeh biti dodatni razlog nadležnim da još jednom razmotre ranije odluke i dozvole im treniranje kao što to čine takmičari u svim ostalim sportovima u BiH.

Ukupno pet reprezentativaca BiH iz sarajevskog kluba imalo je devet startova. Najbolji rezultat ostvarili su Nermin Memić u disciplini 100 metara delfin i Ismail Zulfić na 200 metara leđno koji su osvojili srebrne medalje.

Ismial Barlov je na 200 metara leđno isplivao do bronze. Boje BiH i PK Spid branili su još Selma Purić na 100 metara prsno i Ajdin Karišik na 50 metara leđno, koji su bili šestoplasirani.

Prvenstvo je organizirao Hrvatski paraolimpijski komitet, Hrvatski paraplivački savez osoba sa invaliditetom i Plivački klub Cipal iz Splita.